fbpx
Bojan Žnidaršič2020-12-31T16:12:36+01:00
Bojan Žnidaršič

Bojan Žnidaršič

Neodvisni energetski svetovalec

Bojan Žnidaršič je krajinski arhitekt, ki se je pred 25 leti zapisal energetskemu svetovanju. Poklicno pot je začel kot zidar, nadaljeval kot gradbeni tehnik, po končanem študiju je leta 1994 ustanovil zasebni okoljski zavod Vitra Cerknica in začel delati na trajnostnem razvoju, kjer ima energija izjemno veliko razvojnih priložnosti. Poznavanje zakonitosti energije razbremeni vplive na okolje in denarnico, poveča pa kvaliteto bivanja in energetsko neodvisnost.

Zakaj bi spremljali Bojanove vsebine?

 • Je odličen predavatelj in svetovalec ter dober učenec
  Misel »Each one, teach one« (vsakdo je hkrati učenec in učitelj) je postala njegovo vodilo vseživljenjskega učenja. Zato se je izpopolnjeval na različnih področjih, ki jih danes uspešno povezuje pri vodenju Vitre in energetskem svetovanju.

 • Je svetovalec, katerega nasvete se uporablja v praksi
  Vsa ta znanja in izkušnje sedaj vključuje v energetsko svetovanje. Uporabnikom zna na razumljiv način predstaviti probleme pri novogradnji ali obnovi, kot tudi različne rešitve. Tu se izkaže njegova sposobnost razumljive razlage in izkušnje iz dela v gradbeništvu.

 • Mediji so prepoznali njegovo bogato znanje in izkušnje
  Na področju energije je med 25 letnim delom svetoval več kot 3000 občanom, napisal več kot 600 člankov v različnih lokalnih, regionalnih in nacionalnih medijih. Več kot 200 krat je gostoval v TV in radijskih oddajah in realiziral več kot 400 predavanj doma in v tujini.

 • Je vedno v koraku s časom ali pred njim
  Pomembne so tudi sedemletne izkušnje predavatelja treh predmetov na višji strokovni šoli Izraz, smer komunala. Je dobitnik srebrnega taborskega priznanja Občine Cerknica za dolgoletno svetovanje na področju učinkovite izrabe energije (2008). Za avtorstvo energetskega portala NEP Slovenija je leta 2011 prejel srebrno priznanje za inovacije Gospodarske zbornice Postojna, leta 2016 pa priznanje časnika Finance »Promocijski projekt NEP Slovenija«. Na portalu je – poleg obilice rubrik – dostopnih tudi 655 stavb iz celotne Slovenije, ki jih je moč brezplačno obiskati in preveriti, kako posamezen ukrep deluje v praksi.

 • Vaja dela mojstra, mojster dela vajo
  Bojan je človek , ki se zaveda, da je vsaka stavba in vsak stanovalec zgodba zase. Zato se vsakemu posveti v celoti, poišče rešitve ter razreši probleme na razumen in finančno sprejemljiv način. Odlikuje ga preprost in odprt dostop do vseh uporabnikov, ter strokovnost v reševanju energetskih vprašanj. Znanje in izkušnje širi tudi na družbenih omrežjih.

Bojanove vsebine na portalu

Članki in videoposnetki

Parcela in stavba

4. aprila, 2022|

Parcelo in stavbo lahko in moramo jemati kot dve plati istega kovanca ali dva dela ene celote. Dejstvo je, da je pri gradnji vedno prva parcela. Vabljeni k branju vsebine, ki vam bo razširila obzorja.

Bojanovi produkti in storitve

 • Dodaj v košarico Podrobnosti
 • Dodaj v košarico Podrobnosti
 • Dodaj v košarico Podrobnosti
 • Dodaj v košarico Podrobnosti
 • Dodaj v košarico Podrobnosti
 • AKCIJA!
  Dodaj v košarico Podrobnosti

Title

Go to Top