BTC-ja na borzah vse manj

Nelikvidnost Bitcoin-a na kripto borzah se nadaljuje. To preprosto pomeni, da je na borzah vedno manj BTC-jev, ki so na voljo za nakup.

Kot lahko razberete iz pričujočega grafičnega prikaza, kljub nihljaju cene navzdol (ali pa prav zaradi tega) vidite vzpenjajoči se rdeči graf, ki prikazuje upad količine BTC-jev na borzah. Trenutna cena, ki je prikazana s črnim grafom je tokrat celo pod omenjenim prikazom likvidnosti. Primerjave z zgodovinskim gibanjem dokazujejo precejšnjo povezavo med ceno in likvidnostjo, tudi nakupi velikih denarnic v teh dneh potrjujejo, da smo še vedno v bikovskem trendu rasti, saj vse večje denarnice še vedno akumulirajo.

Tehnično gledano smo sicer ravno v teh dneh pod dolgoročno rastočo trend linijo, ki smo jo omenili na naših srečanjih, a podpora pri 45.000 $ zaenkrat zelo močno drži. Kakšen kratkoročen sunek navzdol – predvsem v smislu likvidacij ˝long in leverage˝ pozicij – nas ne bi smel presenetiti, prav tako tudi ne, če bi Bitcoin v dolarjih celo testiral naslednjo močno podporo med 41.000 – 42.000 $. Tudi omenjena korekcija ne bi spremenila dejstva, da še vedno ostajamo pred pozitivnim razvojem cene Bitcoina in preostalih kripto kovancev v prvem četrtletju 2022.

Psihološka ocena trga trenutno kaže na to, da gre pri trenutnem ˝sideways˝ gibanju in nihanjih navzdol predvsem za fazo akumulacije, kjer se šibke vlagatelje najlažje vrže iz igre s podaljševanjem časa, gibanjem navzdol in kratkoročnimi močnejšimi padci. Negotovost na eni strani namreč vedno pomeni priložnost na drugi strani, a vprašanje je, kdo jo izkoristi!

Srečno in varno trgovanje v 2022! :)