ONLINE delavnica: Energetska neodvisnost

Vse niti za samooskrbo, novogradnjo ali obnove so v VAŠIH rokah. Ne zapravite možnosti za kakovostno izobraževanje!

» V kolesu špice združimo, ampak luknja v sredini vozu omogoči premikanje. Glino oblikujemo v posodo, ampak praznina znotraj je tista, ki drži karkoli hočemo. Iz lesa naredimo hišo, vendar notranji prostor je tisti, ki nam omogoči bivanje. Delamo z eksistenco, vendar je ne-eksistenca tista, ki jo uporabljamo. «
–       Lao Tse, 6. stoletij pred našim štetjem

 

Današnje gradnja se skoraj v celoti razlikuje od gradnje pred 20 leti, več kot 100% pa od gradnje pred 50 leti! Pametne hiše, avtomatska regulacija, odličen toplotni ovoj stavbe, visoka tehnologija koriščenja obnovljivih virov energije, vpliv podnebnih sprememb na stavbe, visok bivalni standard, način bivanja, … so razlogi zaradi katerih se današnji investitor vse teže odloča.

Na online delavnici boste pridobili praktične napotke in izkušnje, s katerimi boste lažje in bolj učinkovito zgradili ali obnovili hišo.

Dobili boste praktične vpoglede v primere dobrih praks energetsko neodvisnih posameznikov v Sloveniji ter uporabne izkušnje z električnimi vozili. Deležni boste napotkov za samooskrbo in primere naložb v produkte, ki zagotavljajo energetsko neodvisnost.

Postati energetsko neodvisen in s tem prispevati k okolju ter ustvariti finančne prihranke že dolgo niso sanje. Tudi ne več zgolj prihodnost. Energetsko neodvisen je danes lahko prav vsakdo, ki pravilno načrtuje in pridobi ustrezne informacije ter potrebno znanje.

Za koga je delavnica primerna?

Namenjena je slehernemu POSAMEZNIKU, ki stremi k energetski neodvisnosti in samooskrbi, posamezniku ali družini, ki se pripravlja na novogradnjo ali obnovo obstoječe hiše. Prav tako je primerna za PROJEKTANTE, IZVAJALCE in NADZORNIKE, ki se zavedajo, da je novo znanje pogoj poslovnega uspeha. Zelo uporabna je tudi za stanovalce v blokih in njihove UPRAVNIKE. Prav tako je primerna za uporabnike ELEKTRIČNIH vozil.

Na nas je, da vas informiramo, izobražujemo in ponudimo dobre rešitve za vaše želje in potrebe. Na vas je, da se na delavnico prijavite.

Na delavnici se boste naučili, kako:

 • razumeti celoto stavbe v kontekstu posameznih strok,

 • pomemben je holistični pristop načrtovanja, gradnje,
  vzdrževanja in bivanja,

 • spoznati probleme in preprečiti njihovo razrast,

 • postanete okoljsko, bivanjsko in energetsko bolj pismeni,

 • optimizirati bivanje, povečati kvaliteto življenja, zmanjšati pa stroške in obremenjevanje okolja,

 • pomembno je celovito poznavanje stavbe za vodenje največje investicije družine,

 • vnovčiti znanje 6 sklopov treh strokovnjakov,

 • se pogovarjati s projektanti in izvajalci,

 • preprečiti izvedbo pogostih napakah na vaši stavbi,

 • in zakaj je osebno svetovanje vredno suhega zlata,

 • pomembno je učenje na tujih napakah,

 • razumeti odnos vzrok – posledica.

Delavnica vam bo dala znanje in vpogled:

 • Zakaj postati energetsko neodvisen?

 • Prihodnost je v elektriki (IR ogrevanje, pametna regulacija, smart grelniki vode, fotovoltaika) – prednosti in slabosti teh sistemov.

 • Področje montažnih hiš in zelenih streh.

 • Električni avtomobili in kolesa – praktične izkušnje z vozilom Tesla ter ostale prednosti uporabe električnih vozil.

 • Eko naselja in prihodnost našega bivanja.

Ključne teme delavnice

 • kvaliteta bivanja,

 • kako začeti in postati energetsko neodvisen,

 • pasivno in aktivno koriščenje obnovljivih virov energije,

 • gradnja od A do Ž,

 • ovoj stavbe in instalacije,

 • URE in OVE – dve ključni področji sodobne gradnje,

 • vaša vprašanja in naši odgovori.

 • energetska samooskrba,

 • IR ogrevanje in pametna regulacija,

 • smart grelniki vode in fotovoltaika,

 • montažne hiše in zelene strehe,

 • električni avtomobili in kolesa,

 • praktične izkušnje z vozilom Tesla,

 • Eko naselja in prihodnost našega bivanja.

Postati energetsko neodvisen in s tem prispevati k okolju ter ustvariti finančne prihranke že dolgo niso sanje.

Predavatelja

Bojan Žnidaršič

Krajinski arhitekt ter ustanovitelj in direktor zasebnega zavoda VITRA. Kompetence in področja delovanja so različna, vse pa podpirajo trajnostni razvoja. Je samostojni energetski svetovalec za gospodinjstva, predavatelj s pedagoško andragoško izobrazbo, avtor številnih strokovnih člankov iz področja energetike in varovanja okolja, moderator in izvajalec različnih nacionalnih in mednarodnih aktivnosti. Na področju energije je med 25 letnim delom svetoval okrog 3000 občanom, napisal več kot 600 člankov v različnih lokalnih, regionalnih in nacionalnih medijih. Več kot 200 krat je gostoval v TV in radijskih oddajah in realiziral več kot 400 predavanj doma in v tujini. Znanje je povzel v e-priročniku URE in OVE (http://nep.vitra.si/datoteke/URE-OVE_prirocnik_2016.pdf).

Pomembne so tudi sedemletne izkušnje predavatelja na višji strokovni šoli Izraz, smer komunala. Je dobitnik srebrnega taborskega priznanja Občine Cerknica za dolgoletno svetovanje na področju učinkovite izrabe energije (2008). Za avtorstvo energetskega portala NEP Slovenija (http://nep.vitra.si) je leta 2011 prejel srebrno priznanje za inovacije Gospodarske zbornice Postojna, leta 2016 pa priznanje časnika Finance »Promocijski projekt NEP Slovenija«. Na portalu je – poleg obilice rubrik – dostopnih tudi 655 stavb iz celotne Slovenije, ki jih je moč brezplačno obiskati in preveriti, kako posamezen ukrep deluje v praksi. Je moderator številnih dogodkov javnega in zasebnega sektorja iz področja energije, trajnostnega razvoja in varovanja okolja. V mednarodnem izobraževalnem programu Leonardo da Vinci in Erasmus + je v vlogi mentorja pošiljajočih in gostujočih skupin iz področja trajnostnega razvoja in energetske samooskrbe.

Aleš Babič

Ustanovitelj in direktor uspešnega podjetja Ekosen d.o.o.

Zavzema se za ekološko in prijazno podjetništvo, zato je skupaj z ekipo sodelavcev razvil energetsko varčne produkte prihodnosti in z njimi prispeva k zdravemu načinu bivanja. Kot pisec in predavatelj deli svoja znanja in izkušnje s področja odgovornega podjetništva in trajnostnega razvoja.

Aleš je znan po tem, da vedno vidi širše in ima celostni pogled na zadeve, ne samo v smislu koristi za podjetnika. Tako, da je osredotočen, kako optimizirati investicije v ekološke produkt,e saj mu je zelo pomembno v kolikem času se investicija povrne in kaj je v resnici bolj prijazno do narave in do investitorja.

Upošteva in zagovarja, da naj ljudje raje uporabljajo EKO proizvode, ki imajo čim daljšo življenjsko dobo, kot pa nekvalitetne izdelke, ki uničujejo naravo le na kratki rok.

Da boste bolje razumeli njegov namen in vizijo predlagamo v branje njegovo brezplačno e-knjigo (Kje sta moj čas in denar). Knjigo lahko snamete na tej strani www.alesbabic.si

Ima vizijo za prihodnost, predvsem gleda in zagovarja stališča v smeri sonaravnega, ekološkega razvoja in predvsem sodelovanja.

Svoje dolgoletne izkušnje znajo poslovni partnerji in razne vladne in nevladne institucije ceniti doma in v tujini, saj ga vabijo na številna strokovna srečanja. Prav dolgoletne izkušnje pa ga uvrščajo med ljudi, kjer velja korektnost, znanje, pragmatičnost in prijaznost do ljudi in planeta Zemlja.

Koliko časa traja delavnica?

Čas online delavnice je v pripravi

Kdaj in kje bo delavnica?

Datum in način izvajanja delavnice sta v pripravi.

Ne oklevajte in se nam pridružite!

Delavnica se izvaja interaktivno online. Investirajte v znanje, ki vam bo dokazano v prihodnosti prineslo ne le
več denarja in obilja, temveč predvsem miru, sreče in blagostanja!

Polna cena delavnice je:

249 €,

vaša investicija v dobre temelje energetske neodvisnosti pa

 znaša samo:

190 €

Datum izvajanja delavnice je v pripravi.

KLIKNITE ZA PRIJAVO!

DDV (davek na dodano vrednost) se ne zaračunava – Inštitut ni zavezanec za DDV!