Da je ključ do svobode v naših rokah, smo mnenja tudi člani sveže ustanovljenega Inštituta za neodvisnost. Pretekla sobota, 9. 12. 2017, ni bila samo odeta v snežno odejo, ampak tudi v svobodo in neodvisnost, saj smo se z novonastalim inštitutom predstavili z otvoritvenim dogodkom: Svoboda – moja izbira!

Zakaj Inštitut za neodvisnost?

Naše temeljno poslanstvo je izobraževanje ter osveščanje posameznikov o pomembnosti izgradnje in vzdrževanja neodvisnosti na štirih ključnih področjih človekovega življenja – miselnosti, financ, energije in zdravja. Inštitut si prizadeva za krepitev materialne, energetske, psihološke in biološke podlage za samozavestne, zadovoljne in uspešne posameznike, ki so povezani s soljudmi in naravo.

Radi bi živeli v svetu, v katerem neodvisni, svobodni in samozavestni posamezniki v zdravem, moralnem in duhovnem okolju uspešno in s posebnim čutom do sočloveka in narave uresničujejo svoje poslanstvo.

Prvi koraki v neodvisnost

Na otvoritvenem dogodku je bilo slišati veliko o štirih temeljnih življenjskih področjih, katerim se posveča inštitut. V pomoč nam je bilo pet predavateljev, ki so strokovnjaki na svojih področjih: Denis Bornšek, ustanovitelj  in direktor inštituta, Matjaž Štamulak, ustanovitelj in direktor inštituta, investicijski in finančni svetovalec, promotor finančne neodvisnosti,

Silvester Kmetič, poslovni trener in svetovalec, transolucijski coach, dr. Dejan Savić, strokovnjak za energetiko, Katja Simić, dietetičarka, promotorka prehranske in zdravstvene neodvisnosti.

Matjaž Štamulak, finančna neodvisnost. (Foto: Tjaša Gross)

 

S predavatelji smo odpirali ključna vprašanja svobode in neodvisnosti:

  • Kako lahko naše misli vplivajo na kvaliteto življenja?
  • Kdaj ste se nazadnje vprašali, kako bi bilo živeti, če bi bili brez skrbi glede denarja?
  • Ali se zavedate pomembnosti ohranjanja zdravja in povezave med fizičnim in duhovnim zdravjem?
  • Kakšne prednosti prinaša energetska neodvisnost?
  • Kdaj ste se nazadnje zares dobro počutili v lastnem telesu in svojem okolju?

 

“Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi”. Nejc Zaplotnik

 

Kakšen bo vaš prvi korak v neodvisnost? Pridružite se nam na novoletnih delavnicah.