Enkrat za vselej zadihajte s polnimi pljuči

31. maja obeležujemo svetovni dan brez tobaka. Ali poznate koga, ki se želi osvoboditi oklepa cigaret brez pritiska in slabe volje? V članku vam bomo predstavili metodo, s katero lahko posameznik prežene občutek »želim kaditi« in uživa v čisti svobodi.

Mnogi to, žal neuspešno poskušajo že zelo dolgo. Tudi po več letih se ne morejo upreti vsakodnevnim navadam. Negativna prepričanja in blokade jim onemogočajo, da zaživijo življenje, kot si ga želijo. Osvobojeni kajenja – kot nekadilci!

Odvajanje od kajenja je lahko pravi izziv!

Hkrati pa nekaj najboljšega, kar lahko storite za svoje zdravje. Verjetno ste že neštetokrat slišali, da je kajenje nevarna, celo smrtonosna navada. Ne bomo obremenjevali z negativnimi podatki o posledicah kajenja, temveč vam bomo podali pomembne informacije, s katerimi si lahko pomagate premagati zasvojenost s kajenjem. Morda ste že poskušali z obliži, žvečilnimi gumiji, svetovanjem ali kakimi drugimi metodami za odvajanje od kajenja, ki jih je dandanes res veliko. Vendar ste pri vseh teh poskusih izpustili zelo pomembno komponento – podzavest!  V zadnjih letih je vse več dokazov, ki pričajo o tem, da je hipnoza ena najboljših metod za odvajanje od kajenja.

Hipnoza

Hipnoza je sproščeno mentalno stanje, v katerem je naš um osredotočen in koncentriran. V tem stanju je naša podzavest odprta za pozitivne sugestije, do nje pa lahko dostopamo nefiltrirano. Nekaj časa nazaj je veljalo, da je hipnoza podobna spanju, vendar sodobne raziskave kažejo, da je hipnoza naravno stanje, v katerem se nahajamo večkrat na dan. Hipnoza je stanje globoke sproščenosti, v kakršnem smo vsaj dvakrat na dan, na primer tik pred spanjem in/ali trenutek preden se popolnoma prebudimo. Takrat se nahajamo v stanju globoke osredotočenosti. Hipnozo ljudje doživljamo različno. Pri nekaterih so to občutki lebdenja, toplote ali ščemenja.

Pozitivni učinki

Učinek hipnoze za odvajanje od kajenja najdemo v spreminjanju vzorcev mišljenja in vedenja v zvezi s kajenjem. Osnovni namen hipnoze za odvajanje od kajenja, je nezdrave misli nadomestiti z zdravimi, pozitivnimi mislimi, ki kadilca spodbujajo k temu, da premaga kajenje in si zagotoviti bolj zdravo življenje. Ključni vidik hipnoze za odvajanje od kajenja je, da vam predstavimo načine, s katerimi boste opustili rutinske navade in razvili nov, bolj zdrav življenjski slog. Hipnoza se osredotoča na spremembo in vas sproščeno ter prijetno pelje k boljšim rezultatom, zaradi česar je tudi zelo hitro postala ena najbolj priljubljenih metod za odvajanje od kajenja.

Sprememba!

Vsi, ki se odločijo za odvajanje od kajenja s pomočjo hipnoze, naredijo to z željo po neki spremembi v življenju. Zavedajo se, da so za to spremembo odgovorni sami in da je to njihova želja in odgovornost. Vsake spremembe, ki jo želi posameznik narediti, se je treba lotiti kot celote. Upoštevati je potrebno stvari, ki se pri klientu dogajajo na racionalnem – razumskem področju in emocionalnem – občutki! V kombinaciji s hipnotičnimi in sugestivnimi tehnikami se pri hipnotičnem odvajanju od kajenja da klientom veliko priložnost, da ozavestijo in tudi občutijo nova stanja, do katerih so na lastno željo prišli skozi ta proces.

To pomeni, da ustvarijo novo identiteto, ki jo implementirajo v vsakodnevno življenje. Torej, da v našem konkretnem primeru iz kadilca postanejo nekadilci.

Uspešnost te metode je po naših izkušnjah v praksi med 75 in 80 %.

Posameznik v zelo kratkem času doživi in se seznani z novimi dejstvi, ki so mu blizu, jih prevzame za svoje. Torej spremeni način razmišljanja, kar privede do spremembe vedenja, to posledično privede do spremembe navad in rezultat je na dlani!

 

Avtor članka: Silvester Kmetič, transolucijski coach