fbpx

Energetsko svetovanje za družinsko hišo

430.00

Pred obnovo obstoječe družinske hiše ali zaključevanjem novogradnje potrebuje lastnik dobre
informacije in uporabne rešitve.

Hiša je kompleksna sestavljanka, zato jo je treba vedno jemati kot celoto. Parcialne rešitve enega ukrepa praviloma povzročajo težave na drugem mestu. Investitor se mora usposobiti, da se bo znal dobro odločati ter se pogovarjati s projektanti in izvajalci. Brez ustreznih informacij bo odločanje na pamet ali pa bo podlegel nasvetom izvajalcev. Ti iščejo optimalne rešitve zase, ne za lastnika.

Svetovanje je namenjeno za:
1. obnovo ali zaključek družinske hiše pred začetkom del
2. zaključek del
3. nakup nepremičnine
4. rešitev enega (menjava oken, menjava energenta, plesen …) ali sklopa težav (toplotni ovoj
stavbe, ogrevalni sistem …).
5. nadzor del
6. finančne podpore Eko sklada

Optimizacija bivanja je mnogo več kot le menjava oken in toplotna izolacija stavbe. Med energetskim svetovanjem pregledam celotno hišo, celostne so tudi rešitve.

Pri tem vedno zelo nazorno pokažem na napake, ki jih izvajalci pogosto delajo. Na ovoju stavbe so to toplotni mostovi, ki so vzrok za nastanek plesni v stanovanju. Seveda opozorim tudi na 1000 ostalih »malenkosti« kot so zvočni
mostovi, nepotrebno ogrevanje zvezd, avtomatika pri ogrevanju, nujnost prezračevanja, izberemo »naj« sistem ogrevanja, ki je »pisan na kožo« stanovalcem, potrebnost sklepanja pogodb z izvajalci.

Pomemben del svetovanja so tudi finančne bonitete, ki so na voljo na Eko skladu, pregled s termo kamero in izračun toplotne prehodnosti ovoja stavbe. Zagotovite si uporabni vir informacij, predenj se lotite obnove obstoječe hiše ali zaključka novogradnje. Opremljeni z znanjem boste znali utemeljiti odločitve pri sebi, kot tudi pri izvajalcih. Uspešni boste sklepanju pogodb z izvajalci. Pridobljeno znanje bo koristno tudi za nadzor njihovega dela.

Bonus modul:
1. Brezplačen pregled s termo kamero
2. Brezplačno svetovanje v vseh fazah gradnje vključuje dva petminutna telefonska pogovora.
3. Vse ostale oblike svetovanja imajo 20-% popust na osnovno ceno.
4. Ni bonus, je pa dejstvo. Cena svetovanja je nekaj promilov stroška celotne naložbe.

Opis

Svetovalec Bojan Žnidaršič

Je samostojni energetski svetovalec za gospodinjstva, predavatelj s pedagoško andragoško izobrazbo, avtor številnih strokovnih člankov iz področja energetike in varovanja okolja, moderator in izvajalec različnih nacionalnih in mednarodnih aktivnosti. Na področju energije je med 25 letnim delom svetoval okrog 3000 občanom, napisal več kot 600 člankov v različnih lokalnih, regionalnih in nacionalnih medijih. Več kot 200 krat je gostoval v TV in radijskih oddajah in realiziral več kot 400 predavanj doma in v tujini.

Več o Bojanu si lahko prebere TUKAJ.

Title

Go to Top