fbpx

Narava vedno zmaga – knjiga

29.00

V knjigi najdete:

  • opise 40 divjih in cvetočih rastlin

  • več kot 70 divjih receptov

  • gostujoče recepte vrhunskih chefov Ane Šušteršič, Janeza Bratovža in Bineta Volčiča

  • vrsto veganskih receptov in gostujoči recept veganskih blogerjev Darje Kolar in prof. Sama Krefta

  • vrsto tradicionalnih receptov, za katere potrebujete le lokalne sestavine

  • nekaj droži izpod rok nabiralca Petra Zajca

  • vpogled v kuhinjo Rimljanov v izvedbi Polone Janežič

Recepti iz knjige vam bodo približali kuhinjo zdravilnih rastlin, ki nas obdajajo. To so preproste travniške rastline, vrtni pleveli, drevesa, katerih darove lahko jemo, in cvetje, ki nas razbremeni vsakodnevnih skrbi.

Knjiga daje vpogled v življenje nabiralca, človeka, ki živi z naravo in iz nje jemlje dobrine za vsakdanje življenje. Na trajnostni način, s spoštovanjem do slovenske zemlje.

Recepti so sezonski in lokalni ter vključujejo vsakdanje jedi in tudi praznični jedilnik. V sodelovanju z vrhunskimi kuharji so nastali posebni recepti, po katerih boste na videz še tako grenke rastline na vrhunski način pripravili kar v svoji kuhinji.

Naj nabiralništvo postane vaš način življenja in uživanja v neprecenljivih okusih lokalne narave.

Cena: 29,00 €

  • Avtorica: dr. Katja Rebolj
  • Fotografije: Sonja Ravbar
  • Oblikovanje: Doroteja Horvat
  • Strokovni pregled botaničnih vsebin: dr. Simona Strgulc Krajšek
  • Lektoriranje: Katarina Faganel
  • Trde platnice, 245 strani.
  • Tiskano v Sloveniji
  • Število izvodov: 1000
Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

Spoznajte dr. Katjo Rebolj

Moj poklic je nenavaden. Nabiralka sem.

Knjiga o divjih rastlinah in jedilnem cvetju z recepti

V svoji prvi knjigi sem opisala svojo nabiralniško pot, na kateri so divje rastline postale nepogrešljiv del mojega življenja in vsakdana moje družine. V knjigi sem zbrala recepte za svoje najljubše divje jedi, pripravljene iz lokalnih rastlin in živil.

Knjiga vas bo spodbudila, da se z lokalnimi rastlinami spoprijateljite, jih posvojite in v njih zaznate okuse, ki jim ni podobnih prav nikjer na svetu. Slovenija je dežela z izrednim naravnim bogastvom – spoznajte ga skozi divje rastline, cvetje, vrtne plevele, zelišča in zdravilne rastline. Zaupana nam je najlepša narava na svetu in njen potencial lahko varujemo le, če jo dobro poznamo.

 

Po izobrazbi sem biologinja z doktoratom biokemije in molekularne biologije, v praksi pa predvsem nabiralka in radovedna raziskovalka slovenske narave. Od leta 2015 sodelujem z vrhunskimi restavracijami in jim pomagam pri izbiranju okusov iz narave.

Sem mentorica več slovenskim chefom, ki jih učim, kako prepoznati divje okuse in cvetje ter jih uporabiti pri svojih kulinaričnih podvigih. V knjigi Janeza Bratovža »JB restavracija« sem bila predstavljena izpod peresa Noaha Charneyja, z Binetom Volčičem sem nastopila v epizodi oddaje »Restaurants on the edge« na kanalu Netflix, z Ano Šušteršič vodim redne delavnice na Akademiji Jezeršek …

 

V vseh letih kuhanja z divjimi rastlinami in dela z vrhunskimi chefi, sem se naučila, da je tudi pri divjih rastlinah prvi v vrsti okus.

Naučila sem se pripraviti vrhunski obrok iz rastlin, ki jim ljudje pravijo pleveli ali šavje, ne da bi se zavedali, kako zdravilne so. Recepti v knjigi obsegajo vse letne čase in so zasnovani tako, da jih lahko pripravi prav vsak.

Moj poklic je tako vsakdanji. Nabiralka sem.

NAROČILO KNJIGE

Go to Top