Izgubljene priložnosti

Neverjetno, koliko ljudi mi je v zadnjih letih reklo: “Želim zaslužiti več, moj delo je vredno veliko več, kot zanj dobim plačila, imam toliko idej, pa nimam…”

Velik je razkorak med željo in realizacijo. Kolikokrat v življenju ste zares imeli priložnost, da naredite posel življenja, ki vam bo omogočil blagostanje! Pa ste ga takrat in tam iz različnih razlogov zavrnili. Največkrat zaradi vaših prepričanj in vrednot, ki se jih seveda takrat niste racionalno zavedali. Velikokrat tudi zaradi ega ali vprašanja, je to mogoče, ali kaj bodo pa drugi rekli!?

Priznam, tudi sam sem imel precej takšnih situacij v življenju in eno bom danes podelil z vami!

Kdo med vami se spomni Tamagočija?

Še Wikipedija piše o njem! Bil sem v Muenchnu, v enem največjih nemških skladišč z izdelki iz Azije. Bili so to časi pred pametnimi telefoni in modernimi socialnimi omrežji. Časi, ko so bile še meje in carine med evropskimi državami!

Med tem, ko čakam na carinjenje izdelkov, k meni pristopi Azijec, z nekaj Tamagočiji v roki in me vpraša, od kod prihajam. Povem mu, da sem iz Slovenije in da se aktivno ukvarjam s prodajo tudi v ostalih državah nekdanje Jugoslavije. Vprašujoče me pogleda in me vpraša, ali želim zaslužiti nekaj sto tisoč ali celo milijonov evrov. Vrnil sem mu še bolj vprašujoč pogled – češ, saj mi gre kar dobro, a ravno milijonov ne služim z lahkoto. Takrat mi z največjo resnostjo pokaže te Tamagočije, mi razloži smisel in njihovo delovanje. Seveda mi je pripomnil tudi, da bodo čez pol leta skoraj vsi otroci in tudi marsikateri odrasli imeli doma vsaj enega Tamagočija, ki ga bodo hranili, dali spati, se z njim pogovarjali in kar je še pač bilo takrat zame neverjetnih aktivnosti s plastično igračko na baterije, prikazovalnikom in gumbi.

Še bolj začudeno sem ga pogledal, ko mi je zelo hitro razložil, koliko je veleprodajna cena tega, koliko je priporočljiva distribucijska cena in koliko je končna prodajna cena. Seveda ob ponudbi, da sem za Slovenijo in nekdanjo Jugoslavijo generalni uvoznik. Malo sem pomislil in moj ego mi je takrat rekel – ne moreš toliko zaslužiti s takšno brezvezno igračko.

Seveda sem se temu gospodu prijazno zahvalil in mu zaželel veliko sreče v iskanju poslovnih partnerjev.

Predstavljajte si, kakšen šok sem doživel, ko je čez pol leta, v resnici skoraj vsak otrok tudi v Sloveniji in veliko odraslih imelo v žepih, torbicah, v avtomobilih, doma ob ali celo v postelji Tamagočije. Prodali so jih nekaj sto tisoč. Predstavljal sem si, kaj bi to zame pomenilo, v primeru, da bi bil takrat sposoben stopiti “out of the box” – kako bi izgledal moj bančni račun, če bi bil jaz generalni uvoznik in bi od vsakega zaslužil samo 1 evro.

Žal preveč pogojnikov!

Spoštovani bralci, to se ni zgodilo zaradi tega, ker mi moja prepričanja in moj ego tega takrat in tam nista dovolila.

Pomislite, kako vi vsakodnevno upravljate s svojim umom.  Z  zavednim in nezavednim umom, z vašimi občutki. Kako ustvarjate trikotnik med levo in desno možgansko poloblo in srcem? Kako pogosto “vprašate” svoj trebuh, kako se počuti pri neki ideji? Sam takrat temu nisem posvečal nobene pozornosti, saj teh povezav nisem niti poznal niti občutil. Danes je situacija popolnoma drugačna.

Silvester Kmetič, trasnolucijski in NLP coach

Pomembno je, da znate ugotoviti svoje trenutno stanje. To je namreč temelj za potencialne spremembe. In ravno tega se boste naučili na online delavnici  Moja knjiga uspeha.

Ob interaktivnem sodelovanju s coachem boste prepoznali svoje potenciale in omejitve. Na teh temeljih boste nato zgradili svojo vizijo in pridobili ekskluzivni akcijski načrt za prenos teorije v prakso.

Na delavnici boste pridobili tudi znanje in orodja za upravljanje s stresom v vsakdanjem življenju, kar je glede na trenutni čas izjemno aktualno.

Z vami bo odličen in karizmatičen, Silvester Kmetič

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA
VEČ O INTERAKTIVNEM ONLINE SEMINARJU >

Prvi koraki do neodvisnosti

Zgradite svojo neodvisnost na področju financ, energije, zdravja in miselnosti s pomočjo vrhunskih strokovnjakov!

Online seminar Prvi koraki do neodvisnosti, ki prinaša dragoceno znanje s področja financ, miselnosti, zdravja in energetike. Na enem mestu smo zbrali strokovnjake, ki delijo uporabno in koristno znanje, ki ga za napredek in svobodo potrebujemo vsi. Projekt je izjemno dobro pripravljen in vsebuje naravnost fantastične vsebine, ki vam bodo zagotovo pomagale pri razumevanju pomembnosti ravnovesja.

Zadovoljivo obvladovanje financ, dobra samopodoba, skrb za svoje telo, izpolnjujoči odnosi in zadovoljivo bivanje so recept za notranji mir.

VEČ O INTERAKTIVNEM ONLINE SEMINARJU >