Ste tudi vi v karanteni/izolaciji ali poznate koga?

To je čas, ko imamo kar naenkrat veliko časa, saj ne moremo hoditi v službo, ne moremo iz hiše itd.

Kadar smo bolni, je vsekakor na prvem mestu in obvezno na prvem mestu, da si prisluhnete. V večini potrebuje telo POČITEK in takrat si ga dovolite vzeti!

Vse lahko počaka, tudi umazana hiša, ter vsi opravki. Najprej počivajte, dovolite telesu, da se regenerira. Dajte mu prostor in čas, da lahko energijo, ki jo imate, usmerja v procese samozdravljenja. Ter seveda ne pozabite na veliko tekočine, odstranite za ta čas iz prehrane gluten, mlečne izdelke, sladkor in meso, ki zavirajo čas zdravljenja in jejte čim več sadja in zelenjave. Po potrebi dodajte tudi kakšne prehranske dodatke.

Ampak ta članek ni namenjen temu, da bom pisala o prehranskem svetovanju, saj ni to moje strokovno področje in ga prepustim rajši prehranski svetovalki, Simoni Fabjan.

Ta članek je namenjen temu, da z vami delim nekaj idej, kaj vse lahko počnete, ko niste več bolni. Čas, ki ga lahko namesto za brskanje po socialnih omrežjih in prestavljanjem po TV programih, raje izkoristite koristno.

Najdite način, da razgibate svoje telo v udobju doma. To je lahko joga, pilates, aerobika, ples ali karkoli drugega radi počnete. Če želite začeti z jogo, je spletni tečaj Joga-varna za hrbtenico odličen začetek.

Specite ali skuhajte nekaj novega.

Začnite z vsakodnevnim pisanjem hvaležnosti in dnevnika.

Pozitivni učinki pisanja hvaležnosti:

 • Pozornost bo šla iz negativnih na pozitivne misli,
 • zmanjšanje občutka pomanjkanja,
 • več občutka obilja ljubezni, zdravja in denarja,
 • več doseganja ciljev,
 • več zaupanja vase in življenje.

Že sama beseda HVALA je sama po sebi zelo možna afirmacija, polna pozitivnih vibracij, ljubezni, čudenja in sprejemanja. Zato se ne pozabite tudi čim večkrat zahvaliti ljudem in okolju.

Pozitivni učinki pisanja dnevnika:

 • sproščanja čustvenega bremena,
 • zmanjšuje stres,
 • povečuje čustveno inteligenco.

Začnite poslušati kakšne navdihujoče in poučne podcast-e.

Berite knjige.

Začnite meditirati vsaj 15 min na dan. Na voljo je že res veliko vodenih meditacij na spletu, s katerimi lahko morda prvo začnete, saj bo le to lažji začetek za okupacijo vaših misli (nekaj vodenih meditacij najdete tudi na mojem YouTube kanalu).

Počistite svoj dom. Predvsem odstranite kramo, ki vam ne koristi več. Morda počistite shrambo in vrzite stran hrano, ki ji je že zdavnaj potekel rok. Počistite tisti del hiše ali opravilo, s katerim že dlje časa odlašate.

Preuredite si garderobo. Jaz naredim to vsako pomlad in jesen. Vse, česar nisem oblekla že 2 leti, podarim kakšni prijateljici, odnesem v second hand shop ali izmenjevalnico.

Poskusite nov hobi, ki si že dolgo želite, a niste zanj našli časa. Morda je to risanje, izdelovanje kakšnih izdelkov, učenje novega jezika ipd.

Prijavite se na kakšen spletni tečaj. Veliko spletnih tečajev najdete že na naši spletni strani.

Če ste že na računalniku in gledate videe po Facebooku in drugih platformah, raje poglejte/preberite kakšne poučne vsebine in vsebine, ki na vas vplivajo pozitivno. Na primer, naše pretekle FB pogovore si lahko za nazaj ogledate na našem YouTube kanalu.

Nastavite se sončnim žarkom. Te dni imamo srečo, da je kar veliko sončnih dni. Izkoristite te, da se nastavite žarkom sonca, kjer sijejo v vaš dom. Zakaj? Zdaj smo že vsi slišali o pomembnosti Vitamina D. V zimskem času je sicer sonce manj močno, a vseeno lahko dobi naše telo nekaj vitaminov, hkrati pa še prijetno segreje telo. Več o pozitivnih učinka Vitamina D, si lahko preberete v članku Simone Fabjan.

Začnite z novimi navadami. Veliko predlogov s katerimi in kako najdete v spletnem izzivu VITALNIH 21.

Lahko bi še zelo veliko naštevala, a mislim, da sem vam dala že kar dovolj idej. Zagotovo pa imate jih nekaj še tudi sami. Lotite se jih. Ne zapravljajte časa za ‘’bluzenje’’. Izkoristite ga koristno. Za vaše zdravje, nova znanja in predvsem za vašo pot do neodvisnosti. Le tako boste lahko vsak dan bližje telesni, finančni, miselni in energetski neodvisnosti.

Mi verjamemo vase. Čas je, da tudi vi.

Pa srečno! :)

Prispevek je pripravila Živa Leskovšek, certificirana učiteljica joge in zvočna zdravilka

Celostno nad stres

Interaktiven spletni tečaj, s katerim boste dobili praktična orodja za soočanje s stresom!

Zdaj po akcijski ceni, namesto 179 €, boste tokrat vase investirali samo 99 €.

Samo s teorijo težko postanemo sproščeni in odpravimo napetost, zato so naše strokovnjakinje pripravile nabor vaj in znanj, s katerimi boste že med tečajem občutili rezultate.

Živa Leskovšek, Sabina Blumauer, Simona Fabjan in dr. Katja Rebolj bodo za vami delile:

 • Raznovrstna orodja za preseganje stresa oziroma za konstruktivno soočanje z njim.
 • Nabor praktičnih vaj za samopomoč, ki bodo vključevale gibanje, izboljšanje telesne drže in globljo sprostitev z meditacijo, jogo, dihanjem in zvočno kopeljo
 • Osnove dobrega prehranjevanja in načini podpore črevesja ter nadledvične žleze za omilitev učinkov stresa. Uporaba zelišč za premagovanje stresa in večjo sproščenost – katera zelišča in kako jih uporabiti?

Tako boste zasnovali lastno strategijo za boljše soočanje z izzivi!

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA