fbpx
Dr. Katja Rebolj2020-05-06T14:01:26+02:00
Matjaž Štamulak

Dr. Katja Rebolj

Svetovalka na področju prehranskih dodatkov in lokalne hrane

Nabiralka in raziskovalka, ambasadorka slovenske narave. Kot doktorico biokemije in molekularne biologije jo zanima, kako lahko izkoristimo potencial, ki ga ima
Slovenija, kot ena vrstno najbogatejših držav na svetu, za svoje vrhunsko počutje, dolgotrajno umsko delo na najvišjem nivoju in trajno duševno zdravje. Katja verjame, da divje rastline, pleveli, pozabljene zdravilne rastline, rastline, ki jih lahko odtrgamo v svoji okolici krepijo povezanost vsakega od nas z naravo, kar pa je pogoj, da jo bomo trajnostno ohranjali tudi v prihodnosti.

Katja o divjih rastlinah in jedilnem cvetju uči vodilne slovenske chefe. V slovenskem in angleškem jeziku vodi delavnice za posameznike in podjetja. Sodeluje v oddajah slovenske televizije in piše članke za priznane revije. Ena njenih največjih referenc pa je prav gotovo nastop na Netflixu.

Zakaj bi spremljali Katjine vsebine?

  • Njeno življenje je nabiralništvo
    Njeno znanje strmi k praksi »Naj bo vsakdanja hrana hkrati tudi zdravilo.« Tudi sama se je pogosto soočala z utrujenostjo, dokler v nabiralništvu ni združila presežkov hranil, ki jih ponuja okolica, in gibanja v naravi.

  • Strokovnost in navdušenost nad trajnostnim življenjem
    Reklame nas pogosto poskušajo prepričati, da potrebujemo določena prehranska dopolnila. A v resnici te iste snovi najdemo na vsakem slovenskem travniku. Samo široko presojanje in osnovno poznavanje rastlin okoli nas, nam omogoča, da v okolici prepoznamo prvovrstne dobrine, ki jih z malo truda lahko tudi sami izkoristimo.

Z doktoratom znanosti je divje rastline in užitno cvetje ponesla iz pozabe, njihovo vrednost podprla s strokovnim znanjem in mnoge Slovence motivirala, da živijo bolj naravno in trajnostno.

Katjine vsebine na portalu

Članki in videoposnetki

Brez sladkorja

4. junija, 2020|

Sladkor je dodan v veliko izdelkov, ki jih najdemo na policah. Katere so pasti prehranske industrije in kako si pripraviti slasten burger brez sladkorja, preberite v članku.

3 rastline, ki jih lahko vsak varno nabere

10. maja, 2019|

Dr. Katja Rebolj vam v videu predstavi 3 rastline, katere je vsak sposoben v naravi prepoznati in varno nabrati.

Ta prispevek je na voljo samo članom Inštituta za neodvisnost!
Load More Posts