Dr. Katja Rebolj
Svetovalka na področju prehranskih dodatkov in lokalne hrane
Nabiralka in raziskovalka, ambasadorka slovenske narave. Kot doktorico biokemije in molekularne biologije jo zanima, kako lahko izkoristimo potencial, ki ga ima
Slovenija, kot ena vrstno najbogatejših držav na svetu, za svoje vrhunsko počutje, dolgotrajno umsko delo na najvišjem nivoju in trajno duševno zdravje. Katja verjame, da divje rastline, pleveli, pozabljene zdravilne rastline, rastline, ki jih lahko odtrgamo v svoji okolici krepijo povezanost vsakega od nas z naravo, kar pa je pogoj, da jo bomo trajnostno ohranjali tudi v prihodnosti.
Katja o divjih rastlinah in jedilnem cvetju uči vodilne slovenske chefe. V slovenskem in angleškem jeziku vodi delavnice za posameznike in podjetja. Sodeluje v oddajah slovenske televizije in piše članke za priznane revije. Ena njenih največjih referenc pa je prav gotovo nastop na Netflixu.
Zakaj bi spremljali Katjine vsebine?
Z doktoratom znanosti je divje rastline in užitno cvetje ponesla iz pozabe, njihovo vrednost podprla s strokovnim znanjem in mnoge Slovence motivirala, da živijo bolj naravno in trajnostno.
Katjine vsebine na portalu
Članki in videoposnetki
Soočanje s stresom
Verjetno ni treba posebej razlagati količine zunanjih in notranjih dražljajev, ki smo jim vsakodnevno izpostavljeni. Določeni dražljaji povzročajo stres. Glede na vrsto, trajanj, intenzivnost in resnost dražljaja lahko stres povzroči različne učinke na telo.
Marjetica je zdravilni plevel
Marjetica je zdravilni plevel, ki ima zdravilno vrednost za kožo in črevesje. Uporabljamo ga v čajih in v prehrani. Je rastlina, ki dobro prenaša hladne zimske temperature in jo zato lahko nabiramo v vseh letnih časih.
Spomladanske cvetlice
Prišla je pomlad in z njo se prebuja narava, ki nam vsakodnevno ponuja zgodnje pomladne rastline, ki jih lahko pestro vključujemo v svojo prehrano. Prispevek o spomladanskih cvetlicah je pripravila dr. Katja Rebolj.