Dr. Katja Rebolj
Svetovalka na področju prehranskih dodatkov in lokalne hrane
Nabiralka in raziskovalka, ambasadorka slovenske narave. Kot doktorico biokemije in molekularne biologije jo zanima, kako lahko izkoristimo potencial, ki ga ima
Slovenija, kot ena vrstno najbogatejših držav na svetu, za svoje vrhunsko počutje, dolgotrajno umsko delo na najvišjem nivoju in trajno duševno zdravje. Katja verjame, da divje rastline, pleveli, pozabljene zdravilne rastline, rastline, ki jih lahko odtrgamo v svoji okolici krepijo povezanost vsakega od nas z naravo, kar pa je pogoj, da jo bomo trajnostno ohranjali tudi v prihodnosti.
Katja o divjih rastlinah in jedilnem cvetju uči vodilne slovenske chefe. V slovenskem in angleškem jeziku vodi delavnice za posameznike in podjetja. Sodeluje v oddajah slovenske televizije in piše članke za priznane revije. Ena njenih največjih referenc pa je prav gotovo nastop na Netflixu.
Zakaj bi spremljali Katjine vsebine?
Z doktoratom znanosti je divje rastline in užitno cvetje ponesla iz pozabe, njihovo vrednost podprla s strokovnim znanjem in mnoge Slovence motivirala, da živijo bolj naravno in trajnostno.
Katjine vsebine na portalu
Članki in videoposnetki
Zelišča za pljuča
Poznate zelišča, ki blagodejno vplivajo na pjluča? Zelišča na posameznika različno delujejo, prav tako pa eno zelišče ne deluje na vse viruse. Več o zdravilnih učinkih preberite v prispevku.
Imunska odpornost je naša odločitev
Živimo v času, ko poglede najlažje pritegnemo, če smrkamo, zakašljamo ali povemo, da imamo rahlo vročino. Da bi se temu izognili, lahko marsikaj naredimo sami, če imamo pravilne informacije ob pravem času.
Brez sladkorja
Sladkor je dodan v veliko izdelkov, ki jih najdemo na policah. Katere so pasti prehranske industrije in kako si pripraviti slasten burger brez sladkorja, preberite v članku.