Ko smo bili mi mladi …

»Ko smo bili mi mladi, je bilo pa vse čisto drugače«. Ta znameniti stavek smo verjetno poslušali popolnoma vsi. In čeprav se nam zdi, da je tako, kot razmišljamo in ravnamo sami, edino pravilno, pride za nami nekdo, ki to ovrže in ki se mu zdi, da smo popolnoma zastareli.

Res je, svet gre naprej, vsak dan smo priče novim odkritjem, tehnologija se razvija z bliskovito hitrostjo. Zdi pa se, da se razvoju navkljub, globel med starejšimi in mlajšimi generacijami samo povečuje, da ni nekega skupnega dialoga, da si ne znamo prisluhniti in ne znamo izkoristiti izjemnega bogastva, ki ga lahko prinese združevanje izkušenj starejših in novih pogledov ter idej mlajših.

Zaprtost v svoj način razmišljanja še nikdar ni prinesla novih odkritij. Vedno je potreben pogled onkraj, če želimo napredovati, če želimo odkrivati nova obzorja. Velikokrat mlajši ne vidijo širšega konteksta, saj ves svoj fokus usmerijo v ozko delovanje.

Pogled nekoga z več življenjskimi izkušnjami, lahko pomaga k temu, da mladi razvijalec novih idej, upošteva pri svojem delu več dimenzij. In ko nekdo, ki deluje po ustaljenih postopkih že trideset let, sliši, kako bi si npr. delo lahko olajšal, kako bi lahko v enakem času dosegel več-zakaj pa ne??!!

V čem je težava …

…bi se lahko vprašali. Zakaj vendar starejši in mlajši ne združujejo svojih moči bolj pogosto, zakaj si ne pomagajo med seboj?

Zato, ker so največkrat zaverovani v svoj prav ali pa ne znajo pravilno komunicirati z drugačnimi od sebe. Zato, ker so nestrpni drug do drugega in ker zavračajo misel, da bi nekdo lahko dodal neko novo vrednost njihovim idejam.

Zavedanje tega, da nihče ne vidi vsega, celotne slike in da več oči vidi več, je temeljno za skupno dobro, za skupno rast, ki ni omejena zgolj na eno področje. Predvsem področje medosebnih odnosov, notranja osebnostna rast, duhoven pogled na človeka so področja, ki so v silnem tehnološkem napredku zapostavljena. Zato se vsej novi tehnologiji navkljub mladi velikokrat počutijo prazne, neslišane, nerazumljene in seveda jih to spravlja v velike stiske.

Kako biti bolj odprt, biti spoštljiv, biti pripravljen poslušati drugega in razmisliti o njegovem predlogu, kako se izogniti medijskemu ločevanju na naše, vaše, njihove – pa naj gre za medgeneracijske razlike, razlike v spolu, izobrazbi, cepljenju, politični pripadnosti … Kako se postaviti v svoj notranji steber varnosti in biti sam sebi moralno in etično merilo za to, kako se odzivam, kaj mislim, kaj in kako govorim z drugimi ljudmi.

Na vsa ta vprašanja bomo odgovarjali tudi na webinarju, ki ga bova vodila Saša Einsiedler in Silvester Kmetič s posebnimi gosti, svojimi otroci in partnerji. Več informacij o webinarju najdete TUKAJ.

Saša Einsiedler, licencirana trenerka uspešnosti po Jacku Canfieldu, mednarodna trenerka Persolog® osebnostni profil – DISK®, komunikacijska trenerka in svetovalka, mediatorka, licencirani DreamBuilder coach.

Nas mora biti strah za prihodnost naših otrok in vnukov?

Na webinarju, ki bo v sredo, 20. oktobra 2021, ob 19. uri, bosta z vami bosta Saša Einsiedler in Silvester Kmetič, s prav posebnimi gosti.

Glavne teme bodo namenjene odprti medgeneracijski komunikaciji med 4 generacijami.

Skupaj bomo iskali rešitve za odprto komunikacijo (mladi in starejši).

  • Konkretna orodja za reševanje kritičnih v trenutnem obdobju (ko smo v stresu in pod pritiskom v tempu in načinu komunikacije).
  • Debata – izzivi generacije mladih in generacije 50+.
  • Smo v krempljih multinacionalk ali v popolni svobodi?
  • Mladostniki in šolanje na daljavo (vzroki in posledice).
  • Medijski pritisk današnjega časa – ločevanje na “naše” in “vaše”.
  • Mladi in stari moramo v svojem življenju svoj notranji steber varnosti, kjer veš kdo si in kaj si – varnost.
  • Problematika virtualne resničnosti in odtujenost med generacijami, kje je ločnica med realnim in virtualnim?

Pridružite se nam v sredo, 20. oktobra 2021, ob 19:00! Udeležba na webinarju znaša 12 €.

PRIJAVA NA WEBINAR