Koliko počitka potrebujemo?

O tem, da si moramo vzeti čas zase in za počitek, je danes slišati že skoraj povsod. Ker pa je ravno poletje po navadi tisti čas, ko se o temi počitka in dopusta še bolj aktivno pogovarjamo, je prav, da razmislimo o nekaj pomembnih vprašanjih, povezanih z našimi počitnicami. Preden se jih dotaknemo, bi z vami rada delila nekaj razmišljanj.

Za to, da se res spočijemo, ni dovolj samo oditi na morje, 10 dni ležat na plaži ter si misliti, da smo tako kakovostno poskrbeli za svoje telo in um. Ta aktivnost je v poletnem času vsekakor zaželena in na mestu, a je prav tako pomembno, da si tudi čez leto vzamemo čas za to, da se dobro odpočijemo in odmislimo svoje skrbi.

Svojemu telesu moramo dati svoj čas, da se lahko regenerira v pravem pomenu besede. Prav tako ni vsaka vrsta dopustovanja v resnici pravi počitek za naše telo in misli. Zato je izjemno pomembno, da se naučimo odklopiti svoje misli in ne le, da se samo fizično oddaljimo od stvari ter dela.

Koliko časa potrebujemo zato, da se res spočijemo? Koliko časa si vzamete vi? Kdaj in kje si vzamete čas zase? Kaj so res prave počitnice? To so tista vprašanja, za katera bi vas želela spodbuditi, da si nanje odgovorite.

Le s pravim zavedanjem in dobrim načrtovanjem,  bosta vaše poletje in dopust res prispevala k temu, da boste ne samo poleti, temveč tudi čez celotno leto polni elana in energije prispevali k boljšemu svetu!

Na dobre in prave počitnice!

Saša Einsiedler, licencirana trenerka uspešnosti po Jacku Canfieldu, mednarodna trenerka Persolog® osebnostni profil – DISK®, komunikacijska trenerka in svetovalka, mediatorka, licencirani DreamBuilder coach.