Odločitev o tem, da si želimo osebnostno zrasti, je relativno lahka. A samo odločitev ni zagotovilo, da nam bo zares uspelo. Je pa prvi korak.

Običajno se najprej zatečemo h knjigam, ki so odličen vir znanja. Branje knjig za osebnostno rast je odlično zato, ker lahko s pomočjo knjig ozaveščamo nekatera svoja prepričanja, pomagajo pa nam tudi, da na kakšno lastnost, vedenje ali dogodek, pogledamo iz druge, širše perspektive. Večji izziv pa je vse pridobljeno znanje spraviti v prakso.

Drugi način, da se podamo na pot spreminjanja sebe, je obisk različnih delavnic in predavanj ali pa ogled spletnih seminarjev in tečajev, ki so prav tako bogat vir znanja. Velikokrat prav tu dobimo številne napotke glede tega, kako pridobljeno znanje s pomočjo različnih vaj prenesemo v prakso.

Najprej torej potrebujemo znanje, potem pa moramo vse to, če resnično želimo osebnostno rasti, prenesti tudi v naše vsakdanje življenje. Začeti moramo počasi, saj bomo v nasprotnem primeru prehitro obupali. Vsaka sprememba potrebuje čas. Večja kot je sprememba, več vaje in časa potrebujemo.

Pri osebnem razvoju pa vsekakor ne smemo pozabiti še na eno, izjemno pomembno dejavnost – druženje z istomislečimi ljudmi. Saj veste, energija je nalezljiva in zagotovo vam prav nič ne koristi, če se ob želji po osebnostni rasti gibljete v krogu ljudi, ki so negativni in vas pri tem ne podpirajo.

V času procesa osebnostnega razvoja ali transformacije potrebujete podporo. Iz tega razloga je nadvse koristno če ne že skoraj nujno, da se začnete obkrožati z ljudmi, ki vam to vrsto podpore nudijo.

V Inštitutu za neodvisnost nam je pomembno, da vidimo vaš napredek. Zato vam želimo skupaj s teoretičnim znanjem, ki vam ga predajajo naši strokovnjaki, ponuditi tudi podporo v obliki mastermind skupine.

Kaj to pomeni in kako bo to potekalo?

Mastermind skupine so namenjene podpori posameznikov, ki si želijo napredka na svoji poti. Gre preprosto za druženje z istomislečimi ljudmi, ki se med sabo motivirajo in tako lažje dosegajo cilje. Naše spletne programe želimo torej nadgraditi, saj se nam zdi to nujno potrebno. Navsezadnje je naš namen pomagati in vas spodbujati na poti do cilja.

Druga vrednost mastermind skupine je v tem, da smo, če smo vključeni v tako skupino, pri svojih odločitvah za spremembe bolj resni in da ne popustimo prehitro. Skupina je tudi prostor, kjer skupaj iščemo kreativne rešitve, ko se na vaši poti pojavijo ovire in spremljamo napredek en drugega.

Srečanja bodo potekala preko spletnih avdio in video konferenc, tedensko ali na vsakih 14 dni. Na spletnih srečanjih pa bomo razpravljali o najrazličnejših tematikah s področja osebnostne rasti, o vaših ciljih in napredku. Če povzamemo bistvo, vam bo skupina pomagala vso dobljeno znanje iz naših spletnih seminarjev in delavnic, prenesti v prakso. Na spletnih srečanjih bomo gostili tudi različne goste in strokovnjake s področja miselne neodvisnosti oz. Osebnega napredka.

Mastermind skupine so prva nadgradnja naših spletnih programov. Za tiste, ki bodo želeli še stopničko višje pa bo v okviru miselne neodvisnosti na voljo tudi mentorski program.

Kaj zajema mentorski program?

Mentorje in coache uporabljajo vsi profesionalci, vsi športniki, uspešni podjetniki in ljudje, ki želijo v življenju napredovati, delati spremembe in zmagovati. Mentorski program ponuja še bolj poglobljeno delo na področju osebnostne rasti. V mentorskem programu si boste lahko med preverjenimi coachi in mentorji izbrali svojega, ki vam bo na voljo za vaša vprašanja, motivacijo na vaši poti, skupaj pa boste tudi analizirali vaš napredek. Mentorski program bo torej v primerjavi z mastermind skupino še bolj prilagojen vam, vašim ciljem in potrebam.

Na Inštitutu za neodvisnost resnično stremimo k temu, da vam ponudimo vse, kar potrebujete, da oblikujete najboljšo verzijo sebe. Zato vam želimo ponuditi vsa potrebna orodja, ki vam bodo omogočila, da osebnostno rastete in se razvijate. Tako skupaj gradimo lepši svet.

Avtor članka: Špela Kresnik, mag. psihologije in NLP Praktik

KLIKNITE ZA PRIJAVO!

Prvi koraki do moje neodvisnosti

Prijavite se v brezplačno 4-delno videoserijo in se naučite, kako postati neodvisni na štirih pomembnih področjih v vašem življenju!

KLIKNITE ZA PRIJAVO!