Nasveti2018-11-23T06:54:44+00:00

Nasveti

Bolečine v vratu zaradi uporabe telefona

19. februar, 2019|

Nadležne bolečine v vratu med drugim povzroča tudi dolgotrajna uporaba telefona ali računalnika, saj je položaj našega vratu takrat v večini neprimeren. Preberite napotke, s katerimi lahko z vztrajnostjo dosežemo odlične rezultate in odpravimo bolečine v vratu.

Kako ustvariti svoj vision board?

11. februar, 2019|

Anita Ilić, energetski trener, vam v videu poda nekaj nasvetov, kako ustvariti svoj vision board oziroma tablo vizij. Gre resnično za odličen pripomoček za manifestacijo sanj, zato vas vabimo, da si v videu ogledate, kaj vse potrebujete za izdelavo.

Kako preprečiti plesen?

29. januar, 2019|

S plesnijo v stanovanjskih prostorih se srečujemo vsak dan. Kakšni so vzroki za njen nastanek in kako se pravilno lotiti odpravljanja plesni, lahko preberete v tem prispevku. Razloženi so praktični primeri, ki gotovo lahko pomagajo vsem, ki se spopadate s to trdovratno nadlogo.

Stres – kako ga odpraviti in se sprostiti?

22. januar, 2019|

Stres povzroča izjemen psihični pritisk, ki nas hromi pri vsakodnevnih opravilih. Soočanje s stresom je prvi korak. Pomembno je, da se nanj pravilno in pravočasno odzovemo. V članku vam ponujamo tri preproste načine, ki vodijo od stresa do sprostitve. Uporabite jih lahko doma ali v službi!

Finančna neodvisnost – vas je še strah ali ste že pohlepni?

8. januar, 2019|

Doseči finančno neodvisnost je veliko lažje, kot si predstavlja večina. Sledimo določenim pravilnim korakom, se oborožiti s pravo dozo potrebnega znanja, imamo gorečo željo in voljo, smo discipliniran s pravilnim načinom razmišljanja in kontrolo svojih misli. Dodajmo še čas in tukaj imate recept za dosego vaše finančne svobode.

Praznično prenajedanje: znaki in posledice

18. december, 2018|

Božični in novoletni prazniki so pred vrati. Med ljudmi že vlada sproščeno vzdušje, ki kar kliče po druženju, hrani in pijači. Praznično vzdušje velikokrat vodi v prenajedanje predvsem sladkorja, nasičenih maščob, soli in alkohola, ki pa so v velikih količinah obremenjujoči za telo, tako fizično kot psihološko.

Kako postaviti in uresničiti cilje?

13. december, 2018|

Pri postavljanju cilja bodite jasni glede tega, kaj si želite doseči. Dovolite si, da brez vseh omejitev začutite svojo željo in z njo povezan cilj. Da bi se to lahko zgodilo, morate najprej (s)poznati sebe, svoje vrednote. Cilj mora biti v vsakem trenutku usklajen z vami in ob postavljanju cilja, ter poti, ki pelje do uresničitve, se morate počutiti lahkotno.

Inflacija – se še spomnite kavice za 120 tolarjev?

4. december, 2018|

Inflacija - ne vidiš je, ne slišiš je, ne vonjaš je. Ko pa se pojavi, je velikokrat žal že prepozno. Inflacija ali upad kupne moči denarja je ekonomski pojav, ki ga zagovarjajo Centralne banke, saj s tem opravičujejo gospodarsko rast, itn.

5 nasvetov za odpravljanje želodčnih težav

19. november, 2018|

Želodec je občutljiv organ in odpravljanje želodčnih težav pogosto neuspešno. Ker se mnogo ljudi v naši družbi spopada z želodčnimi težavami ali bolečinami, smo povzeli nekaj nasvetov, ki preizkušeno pomagajo. Odpravite težave z želodcem in lažje zadihajte!

5 korakov za boljšo samopodobo in samozavest

12. november, 2018|

Samopodoba je celota, katere del sta tudi samozavest in samospoštovanje. Lahko bi rekli, da je samozavest vedenje o tem, kdo sploh smo in zakaj smo takšni. Samozavestni smo takrat, ko verjamemo, da nekaj zmoremo in znamo.

Prihranki – jih lahko nova kriza ogrozi?

5. november, 2018|

V letošnjem letu mineva natanko 10 let od nastopa svetovne finančne krize, ki je takrat oklestila borzne tečaje in gospodarstvo ter pustila precejšnje posledice v vsakdanjem življenju posameznikov po vsem svetu. 10 let po teh dogodkih se zdi, da je svet danes drugačen in bolj pripravljen na morebitno krizo.

S pravilno prehrano z lahkoto na maraton

17. oktober, 2018|

Pred ljubitelji teka je Ljubljanski maraton, na katerega so se verjetno tekači pripravljali več mesecev z napornimi treningi in ogromno pretečenimi kilometri. V zadnjih tednih pred maratonom pa ne smemo pozabiti na prehrano, ki je izrednega pomena za končni rezultat.

Znanje mora v prakso!

6. oktober, 2018|

Danes smo lahko hvaležni, da živimo v svetu, v katerem imamo tako zelo enostaven dostop do vseh informacij. Seveda pa moramo po drugi strani imeti tudi nek “filter”, skozi katerega prefiltriramo vso obilico le teh. Kljub vsemu pa informacija ostane zgolj informacija in nam praktično ne koristi kaj dosti, vse dokler se ne odločimo in jo prenesemo v naše vsakdanje življenje – v prakso. Torej dokler dobljene informacije ne uporabimo.

To […]

Naj vam varčevanje postane rutina

2. oktober, 2018|

Varčevanje mora postati rutina

Mesec oktober je mesec varčevanja, ki se zaključi z 31.10., ki je proglašen za svetovni dan varčevanja. Ljudje v tem mesecu nekoliko bolj usmerijo svoje misli v smiselnost varčevanja in pregled svojih osebnih financ, a se zelo pogosto zgodi, da po tem mesecu večina na varčevanje pozabi. Žal vemo, da je uspeh na določenem področju vedno povezan s pravilnim pristopom, rutino in motivacijo in nič drugače ni […]

Kaj imata skupnega paradižnik in učenje?

27. julij, 2018|

Poklic učenca nam je dan ob rojstvu in nam pritiče tudi ob naši zadnji uri. Učimo se praktično vedno in povsod. Ko se družimo z nam ljubimi ljudmi, ko gledamo TV, beremo rumeno literaturo ali igramo videoigrice. Prav tako se učimo kot otroci, partnerji, starši, ljubimci, učitelji ali ko se kot neznanci na ulici nasmehnemo drugi nepoznani osebi, ki nam prihaja nasproti. Smo učenci življenja.

Ste se kdaj naučili učiti?

Najpogosteje učenje […]

Končno brezskrbno na počitnice!

5. julij, 2018|

Sistem pravilnega ravnanja z denarjem je ključ do uspeha, če ga izvajate redno in z disciplino. V tem sistemu morate poskrbeti zgolj za to, da svoj mesečni prihodek (plačo) vsak mesec pravilno razporedite na 6 različnih koncev. Preverite v prispevku!

Kako premagati finančni stres?

8. junij, 2018|

Preverite 5 korakov, s katerimi se najlažje znebimo finančnega stresa! Finančni stres zagotovo daleč najbolje omejimo, če pridobimo kontrolo nad denarjem in predvsem občutek, da ne delamo za denar, ampak da denar dela za nas.

Tudi vi (še ne) vlagate v kripto za pasivo?

5. junij, 2018|

Vse več finančno nepismenih Slovencev vlaga v kripto trg, kljub temu da ne pozna niti osnov finančne pismenosti, niti lastnosti kot nevarnosti tovrstnih naložb. Torej je realna situacija glede finančne pismenosti v Sloveniji  precej slabša, kot je pokazala raziskava. Katere korake morate upoštevati?

Enkrat za vselej zadihajte s polnimi pljuči

31. maj, 2018|

31. maja obeležujemo svetovni dan brez tobaka. Ali poznate koga, ki se želi osvoboditi oklepa cigaret brez pritiska in slabe volje? V članku vam bomo predstavili metodo, s katero lahko posameznik prežene občutek »želim kaditi« in uživa v čisti svobodi - hipnozo.