Pozdravljeni in dobrodošli v Neodvisniku!

Oktober je mimo in jesen je tukaj. V mesecu oktobru smo na Inštitutu pripravljali vsebine, ki so za ta mesec zelo aktualne, prav tako smo za vas pripravili nekaj novih in nekaj dopolnjenih vsebin, saj se trudimo, da napredujemo in da vam vsak mesec postrežemo s čim več vsebinami. V tem novičniku preberite, kaj vse smo počeli ta mesec. Prijetno branje!

Kaj smo počeli v preteklem mesecu:

V minulem mesecu smo za vas ponovno pripravili mnogo nasvetov in vsebin na teme vseh štirih neodvisnosti. Pisali in delili smo video vsebine na teme, kot so:

Investicijeske strategije za turbulentne čase v 1. delu in 2. delu (Finance – Matjaž Štamulak)

Ustvarjanje fizičnega ravnovesja  (Zdravje – Sabina Blumauer)

Temelji za svobodo (Miselnost – Denis Bornšek)

Tabuji, meje in svoboda

Tabuji, meje in svoboda je naša nova rubrika, kjer se bomo ukvarjali s tematikami, o katerih ne govorimo preveč radi, ali pa so v središču pozornosti in skupaj iskali rešitve iz vidika svobode in neodvisnosti.

Za prvo temo smo izbrali Zavist, video si lahko ogledate TUKAJ.

Knjižni klub za osebno svobodo

Naša rubrika Knjižni klub za osebno svobodo je dobila novo knjigo, in sicer smo prebrali priročnik V čevljih staršev, avtorja dr. Milana Krajnca, s katerim smo se tudi v živo pogovarjali.

Vsebino pogovora si lahko ogledate v 1. delu in 2. delu posnetka.

 

V četrtek, 5. novembra, se bomo v novi izdaji Knjižnega kluba pogovarjali z avtorico knjige Srčni učitelj – Sabino Košmrl Kaučič. Več o aktualni knjigi in dogodku lahko preberete TUKAJ.

Knjižni klub za osebno svobodo poiščite na YouTubu.

Več o pogovorih v živo in vsebini najdete TUKAJ.

Online delavnica: Moja knjiga uspeha

V mesecu oktobru smo izvedli online delavnico s Slivestrom Kmetičem – Moja knjiga uspeha. Udeleženci delavnice so bili nad izvedbo navdušeni in so po koncu predavanj v en glas povedali, da so bila njihova pričakovanja presežena.

Več informacij o online delavnici lahko najdete TUKAJ.

Online delavnica: Kako doseči finančno neodvisnost

Ker je mesec oktober tudi mesec varčevanja, smo zaradi velikega povpraševanja izvedli tudi delavnico – Kako doseči finančno neodvisnost, ki jo je izvajal neodvisni finančni svetovalec Matjaž Štamulak ob podpori portfeljskega upravljavca Jerneja Lukmana. Tudi naj tej delavnici so udeleženci prejeli ogromno napotkov in znanj.

Tako je svoje mnenje po delavnici z nami delila udeleženka Jana:

“Finančna neodvisnost je stanje, ki si ga najbrž vsi želimo. Matjaž je res na prijeten način predstavil načrt, ki posameznika privede do tega cilja, ter okoliščine in pasti, ki se porajajo na tej poti. Vsakič znova sem se veselila naših srečanj na Zoomu ter novih in zanimivih informacij. Tudi Jernejeva predstavitev konkretne tehnične izvedbe me je zelo navdušila. Skratka delavnica, ki te predrami, da začneš razmišljati o stvareh, ki naj bi bile samoumevne, pa vendar na njih v vsakdanjiku marsikdaj pozabiš in nisi pozoren nanje.. Delavnica, ki ti da konkretne predloge in tehnične napotke, kako se lotiti naložb. Delavnica, o vsebini katere z navdušenjem razpravljaš ves čas trajanja od prvega modula dalje še preden se konča… Delavnica, katere vsebino želiš prenesti svojim otrokom v želji, da bodo znali izkoristiti prednosti časovne komponente, ker je pred njimi še dolgo obdobje do upokojitve… Delavnica, ki te privede do tega, da narediš dejanski finančni načrt.”

Več o online delavnici preberite TUKAJ.

Kaj pripravljamo?

V naslednjih tednih in mesecih, ko bomo več doma, se bomo na Inštitutu posvetili predvsem tematikam analize, ravnovesja in pa iskanju konkretnih rešitev za napredek ter osredotočanje na pozitivne vidike v naših življenjih. Vsaka neugodna stvar je namreč priložnost za napredek, ker na Inštitutu zagovarjamo svobodo, je zdaj idealna priložnost, da o tem povemo več, zato ne zamudite naših javljanj v živo ter delavnice, ki bo konkretno na to tematiko!

Več informacij o delavnici boste našli na TUKAJ.

Spletna stran

V preteklem mesecu in prav tako v nadaljevanju vse do konca leta se bomo posvetili gradnji in izpopolnjevanju naše spletne strani in socialnih omrežij tako, da bodo naše vsebine dostopne čim večjemu številu ljudi in na čim več platformah in v čim več oblikah.

Več zanimivih vsebin boste našli na naši spletni strani.

Online vsebine

Vabimo vas, da nas redno spremljajte naš Facebookov profil, našo spletno stran in naš YouTube kanal za nove vsebine, saj delimo veliko brezplačnih nasvetov in napotkov, kako se v teh časih pravilno odločati in hoditi po poti neodvisnosti, ki je še kako pomembna v časih, v katerih živimo in verjamemo, da bo čedalje bolj.

Če nas še niste všečkali in nam sledili, vas vabimo, da to storite. Tako boste na tekočem z dogajanjem in dobrimi informacijami, ki jih Inštitut skupaj s sodelavci redno pripravlja za vas.

Online produkti

Z mesecem novembrom prihaja v našo trgovino tudi nekaj dodatnih online produktov in sodelavcev, tako da boste še lažje in prej prišli do znanja. Za vas namreč pripravljamo nov produkt, ki smo ga poimenovali Temelji za svobodo (analiza) in bo v obliki vprašalnika ter analize na temeljnih področjih skupaj s pol urnim posvetom coacha, za vaš napredek!

Več o produktu si preberite TUKAJ.

Vse naše online izdelke najdete TUKAJ. 

Za konec

V luči trenutne situacije v svetu je pomembno, da ohranimo trezno glavo ter ta čas negotovosti izkoristimo za svoje znanje, analizo in zastavljanje novih ciljev v življenju. Jeseni narava odvrže svoje liste in si pripravi na počitek, morda je čas, da enako naredimo tudi mi. Spremljajte nas še naprej in skupaj napredujmo do svobode! Pazite nase in ostanite zdravi!

Ekipa inštituta za neodvisnost