Pozdravljeni in dobrodošli v Neodvisniku!

Pa smo obrnili še en list v koledarskem letu. Muhasti april je za nami in z veseljem lahko povemo, da je s seboj prinesel lepo število brezplačnih in nadvse uporabnih vsebin z vseh štirih področij neodvisnosti. Epidemija se počasi, a vztrajno poslavlja in z vsemi, ki ste se v času takšnih in drugačnih ukrepov spopadali z negativnimi občutki, smo delili številne informacije in orodja, za katera upamo, da vam bodo koristila pri soočanju s stresnimi situacijami. Na nepremičninskem trgu se je pokazalo, da je kriza zgolj drugo ime za priložnost, zato smo vas opremili z znanjem o tem, na kaj morate biti pozorni pri nakupu, prenovi ali prodaji nepremičnine. Seveda pa nismo mogli zaobiti najbolj vroče teme v investicijskih vodah – potencialnih scenarijev in tveganj, ki prežijo na trgu kriptovalut.

Podrobnejši prelet naših dejavnosti v mesecu aprilu vas čaka v nadaljevanju. Prijetno branje.

Kaj smo počeli v preteklem mesecu

V minulem mesecu smo za vas ponovno pripravili pogovore v živo z naslednjimi vsebinami:

Kripto donosi – kako dolgo še? (Finance – Matjaž Štamulak)

Napake pri nakupu nepremičnine (Energetika – Bojan Žnidaršič)

Kdo je režiser vašega življenja? (Miselnost – Silvester Kmetič)

Recepti za zdravje (Zdravje – Simona Fabjan, dr. Katja Rebolj, Živa Leskovšek, Sabina Blumauer)

Soočanje s stresom – iz psihološkega in čustvenega vidika (Zdravje – Sabina Blumauer)

Vse naše Facebookove pogovore v živo najdete TUKAJ.

Tabuji, meje in svoboda

Le redko kdo lahko brez težav razpreda o vsaki temi. Vsekakor se pri tem odlično znajdeta Denis Bornšek in Tjaša Strle, ki se v rubriki Tabuji, meje in svoboda ukvarjata s tematikami, o katerih ne govorimo preveč radi, ali pa so v središču pozornosti trenutnega dogajanja v okolju.

Tokrat se je pogovor vrtel okrog smisla življenja. Gre za tematiko, s katero se prej ali slej sreča vsak posameznik. Po navadi se o smislu začnemo spraševati šele takrat, ko nam gre nekaj narobe ali pa ko imamo za sabo že lepo število življenjskih izkušenj. Vendar pa si smisel lahko ustvarimo že prej.

Denis in Tjaša sta z nami delila svoje razmišljanje o smislu življenja, osebne izkušnje ter vprašanja, ki sta si jih zastavljala, in zaključke, do katerih sta prišla. Podelila pa sta tudi praktična orodja, ki vam lahko pomagajo pri osmišljanju vašega življenja.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Knjižni klub za osebno svobodo

V Knjižnem klubu smo ponovno brali čudovito knjigo, pisateljice Maje Buzakovič, O čem pa vi sanjate?

Gre za navdihujočo zgodbo, ki spremlja avtorico od njene vsakdanje enolične rutine normalnega življenja do uresničitve velike življenjske želje in tega, da danes svoje delo opravlja z navdušenjem.

Vsekakor vam toplo priporočamo, da po knjigi posežete tudi sami, do takrat pa si lahko posnetek pogovora, v katerem se je Denis Bornšek z avtorico pogovarjal o pomembnosti sledenja sanjam, zastavljanja ciljev in uresničevanju svojega poslanstva, lahko ogledate TUKAJ.

Dogodki in delavnice

Celodnevna delavnica: Celostno nad stres

V drugi polovici meseca aprila smo se imeli na celodnevni delavnici Celostno nad stres, priložnost družiti s kar štirimi strokovnjakinjami, ki so nas vodile skozi proces spoznavanja orodij in tehnik za lažje doseganje dobrega zdravja, notranjega miru in jasnosti uma.

Zavedamo se, da je samo s teorijo težko doseči rezultate, zato je bila delavnica izrazito interaktivna. Udeleženci delavnice so dan začeli z jutranjo meditacijo in jogo, nadaljevali pa s seznanjanjem s poučnimi vsebinami s področja zdrave prehrane in uporabe divjih zelišč za večjo sproščenost. Imeli so priložnost izkusiti izredno sproščujočo zvočno meditacijo, regenerativno samomasažo in dihalno vajo ter se napolnili z energijo s telesno vadbo za poživitev. Skupaj smo preživeli čudovit dan in celostno pristopili k spopadanju s stresom in negativnimi občutki.

Kaj pripravljamo?

21 – dnevni izziv – VITALNIH 21

Mi se že neizmerno veselimo tega 21 – dnevnega izziva za več energije in boljše počutje! Ne glede na tempo življenja in izzive, s katerimi se vsakodnevno soočate, vas bomo čez teh 21 dni spodbudili, da si vsaj 15 minut na dan rezervirate zase – za skrb za svoje dobro počutje in vitalnost.

Okrepite svoje telo od znotraj in zunaj! Izboljšajte svojo telesno držo, gibanje in videz. Sprostite svoj um in telo. Naučite se dihati. Izboljšajte svoje prehranjevalne navade. Naučite se, kakšno hrano jesti in kako. Začnite uporabljati več zelišč. Itd. Pridobite znanja iz vseh teh področij, predvsem pa motivacijo, da začnete svoje počutje in vitalnost postopno in učinkovito izboljševati.

Gre za najbolj koristen izziv, ki se ga boste kdajkoli udeležili. Izziv, ki ne vpliva samo na telo ali samo na duha – združili smo vse v enem, pod vodstvom štirih strokovnjakinj, ki vas bodo spremljale naj tej poti CELOSTNE zunanje in notranje preobrazbe.

Začnemo 7. junija 2021. Vabljeni, da se nam pridružite. Ne bo vam žal!

Več informacij o 21 – dnevnem izzivu najdete TUKAJ.

Online vsebine

Za vas vedno znova pripravljamo nove vsebine in sveže spletne delavnice, ki so za trenutno obdobje ter v splošnem za pot do svobode pomembne. Zato vas vabimo, da nas spremljate na socialnih omrežjih ter preverite našo spletno stran za nove vsebine in ponudbe.

Če nas še niste všečkali in nam sledili, vas vabimo, da to storite. Tako boste na tekočem z dogajanjem in dobrimi informacijami, ki jih Inštitut skupaj s sodelavci redno pripravlja za vas.

Več informacij o delavnicah boste našli na spodnjih povezavah povezavi:

https://neodvisnost.si/trgovina/

https://izobrazevanje.neodvisnost.si/

Naš YouTube kanal.

Naš Facebookov profil.

Investiranje v kriptovalute – online tečaj

Ponujamo vam možnost, da se tudi vi učite od najboljših, saj vam bo vsebina online tečaja o investiranju v kriptovalute dala konkretne napotke in znanje, ki ga potrebujete za uspešno in varno investiranje. Tisti, ki želite znanje o kriptovalutah poglobiti, pa boste dobili ustrezne informacije, v katere kriptovalute investirati, kakšne strategije izbrati in spoznali, kako trgujejo uspešni trajderji.

Nekateri analitiki napovedujejo, da smo na trgu kriptovalut v zadnji fazi rastočega trenda in izredno pomembno je, da smo pripravljeni na vse možne scenarije, ki temu sledijo. Zato je sedaj odlična priložnost, da investirate v svoje znanje in izkoristite potencial kripto revolucije.

Več o tečaju najdete TUKAJ.

Prvi koraki do neodvisnosti

Za vas imamo pripravljen online program v obliki interaktivne delavnice, ki vam bo pomagal postaviti in pregledati temelje vašega življenja na vseh štirih področjih (miselnosti, finance, zdravje ter energije in okolje). Zasnovali smo ga z namenom, da vam pomaga pregledati in dograditi znanje, ki bi ga morali vsi ljudje pridobiti v zgodnji mladosti, pa ga na žalost v večini primerov ne. Program vam bo pomagal narediti analizo najbolj pomembnih področij v življenju in vas opremil z znanjem več strokovnjakov za pot do neodvisnosti.

Več o programu in ponudbi boste našli TUKAJ.

Ne zamudite enkratne in cenovno ugodne priložnosti za to, da preverite, kako stojijo vaši temelji, in da jih, kjer je treba, dogradite, ker samo neodvisen posameznik je dober posameznik za prihodnjo družbo.

Zaključek

Kot vidite, je za nami pester mesec, ogromno dogajanja pa poteka tudi v zakulisju delovanja Inštituta za neodvisnost. O vseh izboljšavah in novostih boste seveda obveščeni preko naših informacijskih kanalov. V naših glavah je vedno živahno, rojevajo se ideje in projekti, za katere komaj čakamo, da jih podelimo z vami.

Veseli smo, da nas spremljate, se z nami učite in rastete. Vaši pozitivni odzivi nam ogromno pomenijo in nam dajejo še dodatni zagon za naprej. Vaše mnenje cenimo, zato ste dobrodošli, da nam sporočite, katere vsebine vas zanimajo, in o čem bi radi poslušali v prihodnje.

Naš cilj še vedno ostaja enak – čim več ljudem pomagati do dobrih temeljev za vsakodnevno življenje in seveda svobode. Še naprej vas bomo spodbujali k napredku in pozitivnemu pogledu na prihodnost, kar verjamemo, da je v teh časih še kako pomembno. Pazite nase, ostanite pozitivni in svobodni!

Ekipa inštituta za neodvisnost