Pozdravljeni in dobrodošli v Neodvisniku!

Čas res hitro teče, še posebej pri nas na Inštitutu za neodvisnost, kjer se vedno nekaj dogaja in pripravlja. Upamo, da so bili vaši majski dnevi kar se da krasni in da ste nekaj časa namenili tudi spremljanju naših vsebin. Če ste slučajno katero izpustili pa nič ne skrbite, saj smo tudi tokrat za vas pripravili prelet naših mesečnih aktivnosti, ki vas čaka v nadaljevanju. Vsebine so, kot vedno, zelo pestre, zato verjamemo, da bo čisto vsak našel kaj koristnega tudi zase.

Tedenska javljanja v živo na temo vseh neodvisnosti

V minulem mesecu smo za vas ponovno pripravili pogovore v živo z naslednjimi vsebinami:

Navade – gonilo osebnega napredka (Telesna neodvisnost – Simona Fabjan, dr. Katja Rebolj, Živa Leskovšek, Sabina Blumauer)

Govorili smo o pomembnosti vzpostavljanja navad in o tem, kako pristopiti k njihovemu konsistentnemu izvajanju.

Kripto trgi – poletno vreme ali splošna negotovost? (Finance – dr. Jernej Drobež)

Dr. Jernej Drobež je z nami delil čudovit pregled trenutnega dogajanja na kriptotrgih – kakšen vpliv ima na premike kripto trgov Elon Musk, kako je s porabo energije pri rudarjenju Bitcoina, kaj so NFT- ji in kje smo trenutno z donosi.

Svobodni v poletjeMatjaž Štamulak, Saša Einsiedler, Silvester Kmetič, Bojan Žnidaršič, dr. Katja Rebolj

Vse informacije, ki jih potrebujete za bolj svobodno in sproščeno poletje na enem mestu.

Kako osebne izzive spremeniti v osebne zmage? (Miselnost – Saša Einsielder)

Želite izvedeti več o delovanju našega uma in o tem, od kod izvirajo naša omejujoča prepričanja ter kako se z njimi spopasti? Potem je tale posnetek pravi za vas, v njem pa najdete tudi kratko vodeno meditacijo, ki vam pomaga vstopiti v stanje globoke sproščenosti, v kateri smo najbolj dojemljivi in dovzetni.

Navade srečnih ljudi (Telesna neodvisnost – Živa Leskovšek)

Znanstveno dokazano je, da imajo srečnejši ljudje drugačne navade in drugačen način razmišljanja od tistih manj srečnih. Nekaj jih je z nami delila tudi Živa v temle pogovoru.

Vse naše Facebookove pogovore v živo najdete TUKAJ.

Knjižni klub za osebno svobodo

V tokratnem knjižnem klubu smo se lotili nekoliko drugačnega branja, ki ima v ozadju med drugim tudi dobrodelno noto. Prebirali smo pravljico Levček Aleksander na Eskimskem taboru, ki poudarja pomembnost sprejemanja, prijateljstva ter medsebojne pomoči.

Pravljica je nastala v okviru dobrodelnega projekta »Knjiga z namenom« Leo kluba Mavrica Celje, kot nadaljevanje otroške pravljice Levček Aleksander in njegov zaklad. Idejna vodja projekta, Urška Kajtner, je povezala ilustratorko Neo Likar in avtorico prve zgodbe Tamaro Juričič Bellomo, projektu pa se je pridružila tudi specialna pedagoginja Nadja Prevolnik, ki je poskrbela za strokovno podlago.

Če želite podpreti projekt, lahko svoj izvod knjige naročite na: [email protected] Celoten izkupiček od prodaje je namenjen otrokom z razvojnimi težavami, socialno ogroženim otrokom in mladostnikom.

Vabimo vas, da si ogledate posnetek pogovora, v katerem se je Denis Bornšek, z avtorico knjige Tamaro Juričič Bellomo in Nadjo Prevolnik, pogovarjal o pomembnosti sprejemanja, medsebojne strpnosti in razumevanja. Posnetek si lahko ogledate TUKAJ.

Kaj pripravljamo?

Še vedno se lahko prijavite na 21 – DNEVNI IZZIV: VITALNIH 21, ki se je začel 7. junija. 2021.

Petnajst minut na dan si rezervirajte zase in okrepite svoje telo od znotraj in zunaj! Izboljšajte svojo telesno držo, gibanje in videz. Sprostite svoj um in telo. Naučite se dihati. Izboljšajte svoje prehranjevalne navade. Naučite se, kakšno hrano jesti in kako. Povežite se z naravo. Pridobite znanja iz vseh teh področij, predvsem pa motivacijo, da začnete svoje počutje in vitalnost postopno in učinkovito izboljševati.

Najverjetneje je že vsakdo izmed nas poskusil z vpeljavo navad, ki bi nas podpirale in pozitivno vplivale na naše zdravje in počutje. Potem pa se je nekje zalomilo in smo na novo navado pozabili. Mi vam v izzivu Vitalnih 21 ponujamo podporo in vodstvo s strani štirih strokovnjakinj, ki vas bodo z majhnimi koraki pripeljale do vašega cilja.

Vabljeni, da se nam pridružite. Ne bo vam žal!

Več o izzivu in prijavo najdete TUKAJ.

Kje nas najdete?

Online vsebine

Za vas vedno znova pripravljamo nove vsebine in sveže spletne delavnice, ki so za pot do svobode pomembne. Zato vas vabimo, da nas spremljate na socialnih omrežjih ter preverite našo spletno stran za nove vsebine in ponudbe.

Če nas še niste všečkali in nam sledili, vas vabimo, da to storite. Tako boste na tekočem z dogajanjem in dobrimi informacijami, ki jih Inštitut skupaj s sodelavci redno pripravlja za vas.

Več informacij o delavnicah boste našli na spodnjih povezavah povezavi:

https://neodvisnost.si/trgovina/

https://izobrazevanje.neodvisnost.si/

Naš YouTube kanal.

Naš Facebookov profil.

Investiranje v kriptovalute – online tečaj

Ponujamo vam možnost, da se tudi vi učite od najboljših, saj vam bo vsebina online tečaja o investiranju v kriptovalute dala konkretne napotke in znanje, ki ga potrebujete za uspešno in varno investiranje. Tisti, ki želite znanje o kriptovalutah poglobiti, pa boste dobili ustrezne informacije, v katere kriptovalute investirati, kakšne strategije izbrati in spoznali, kako trgujejo uspešni trajderji.

Nekateri analitiki napovedujejo, da se na trgu kriptovalut nahajamo v zadnji fazi rastočega trenda in izredno pomembno je, da smo pripravljeni na vse možne scenarije, ki temu sledijo. Zato je sedaj odlična priložnost, da investirate v svoje znanje in izkoristite potencial kripto revolucije.

Več o tečaju najdete TUKAJ.

Prvi koraki do neodvisnosti

Za vas smo pripravili online program v obliki interaktivne delavnice, ki vam bo pomagal postaviti in pregledati temelje vašega življenja na vseh štirih področjih (miselnosti, finance, zdravje ter energije in okolje). Zasnovali smo ga z namenom, da vam pomaga pregledati in dograditi znanje, ki bi ga morali vsi ljudje pridobiti v zgodnji mladosti, pa ga na žalost v večini primerov ne. Program vam bo pomagal narediti analizo najbolj pomembnih področij v življenju in vas opremil z znanjem več strokovnjakov za pot do neodvisnosti.

Več o tem programu, vsebni in ponudbi boste našli TUKAJ.

Ne zamudite enkratne in cenovno ugodne priložnosti za to, da preverite, kako stojijo vaši temelji, in da jih, kjer je treba, dogradite, ker samo neodvisen posameznik je dober posameznik za prihodnjo družbo.

Zaključek

Opremljeni smo z novim znanjem, zdaj pa je na nas, da ga čim bolj uspešno spravimo tudi v prakso. Vedite, da vas mi vedno podpiramo na vaši poti k več svobode in da smo veseli, da nas spremljate in z nami rastete.

Naš cilj še vedno ostaja enak – čim več ljudem pomagati do dobrih temeljev za vsakodnevno življenje in seveda svobode. Še naprej vas bomo spodbujali k napredku in pozitivnemu pogledu na prihodnost, kar verjamemo, da je v teh časih še kako pomembno.

Želimo vam, da dobro izkoristite prihajajoče lepše vreme, pazite nase, ostanite pozitivni in svobodni!

Ekipa inštituta za neodvisnost