Pozdravljeni in dobrodošli v Neodvisniku!

Če nam sledite na socialnih omrežjih (če nam ne, ne veste kaj zamujate), ste morda zasledili, da smo si tudi na Inštitutu za neodvisnost vzeli krajši premor. Takšen, aktivni odmor, kjer sproščeno vzdušje izkoriščamo za kaljenje novih idej. Več naj za zdaj ostane skrivnost, a že zdaj napovedujemo, da vas konec avgusta čakajo nove, izredne vsebine, ki jih preprosto ne smete zamuditi.

Do takrat pa smo za vas ponovno pripravili nabor vsebin, ki so zaznamovale pretekli mesec.

Z novim stolom nad bolečine v križu – članek Sabine Blumauer

Naša družba je precej statična. Veliko časa preživimo sede, zato je ključnega pomena kako in kje sedimo. Kako uporabiti obstoječi stol in ga prilagoditi, da na naše sedenje vpliva bolj blagodejno? So bolečine v mišicah in sklepih res posledica prekomernega sedenja? Preberite v prispevku, ki ga je za vas pripravila Sabina Blumauer, učiteljica temeljnega tečaja Gokhale metode.

Kako se znebiti bolečin v hrbtu v osmih korakih – Knjižni klub za osebno svobodo

Da nadaljujemo v stilu zdravja naše hrbtenice – v tokratnem Knjižnem klubu za osebno svobodo smo prebirali izredno poučno in koristno knjigo, Rešite se bolečin v hrbtu v osmih korakih, avtorice Esther Gokhale, ki jo je strokovno pregledala gostja knjižnega kluba Sabina Blumauer. Sabina se je z Živo Leskovšek pogovarjala o tem, kako sedeti, hoditi, se pripogibati in ležati na način, ki hrbtenico raztegne in razbremeni. Kaj je sploh nam naravna telesna drža in kako lahko korak za korakom pridemo nazaj do nje? Vse to in še več izveste v posnetku pogovora.

Vaša duša želi mir – pogovor v živo s Silvestrom Kmetičem in Jasmino Černilogar Mihajlović

Je v vas kaj mistika? Podajte se na popotovanje s Silvestrom Kmetičem in Jasmino Černilogar Mihajlović, ki sta nas v tokratnem pogovoru v živo popeljala v svet neotipljivih plasti človeka.

Moja zgodba – članek Maje Buzaković

Članek, izpod peresa Maje Buzaković, ki se bere skorajda kot roman. Naj vam prija ob jutranji kavici ali lahkotnem poletnem večeru. Preberite navdihujočo osebno izpoved avtorice, ki pravi, da kadar želimo nekaj doseči, moramo biti pri stvari s celim telesom, mislimi, dušo in srcem. Le tako nam lahko uspe. Le tako lahko naredimo spremembo.

Vse naše Facebookove pogovore v živo najdete TUKAJ. Članke pa TUKAJ.

Filmski večeri z Inštitutom

Res je, da nas toplejše vreme vabi na prosto, sigurno pa si tudi vi v tem času privoščite ogled kakšnega dobrega filma ali serije. Na Inštitutu vam želimo nekoliko olajšati mukotrpen proces izbiranja in vam zato v rubriki Filmski večer z Inštitutom, vsak teden predlagamo ogled (dokumentarnih) filmov, ki se nam zdijo vredni vašega časa in za katere menimo, da bi vas morali spremljati na vaši poti iskanja novega znanja, navdiha in ”aha trenutkov”.

Ta mesec so se na seznamu predlogov znašli:

Hungry for Change (2021), film, ki razkriva skrivnosti in taktike, s katerimi si prehranska industrija in promotorji različnih diet, zagotavljajo, da se vedno znova vračamo po več.

Dosje: Cena plastike (2019), avtorice Sarah Neubauer, ki skuša najti odgovor na vprašanje, kaj se zgodi z odpadki, potem ko jih odvržemo zabojnik pred svojo hišo. Resnično stanje vas zna presenetiti.

Minimalism (2016), film, ki daje vpogled v življenja družin, arhitektov, podjetnikov, umetnikov, novinarjev, znanstvenikov in posrednikov z Wall Streeta, ki so sprejeli minimalizem kot svoj življenjski slog.

Heal (2017), dokumentarec režiserja Kellyja Noonana Goresa nas popelje na znanstveno in duhovno pot, kjer odkrijemo, da naše misli, prepričanja in čustva močno vplivajo na naše zdravje in sposobnost zdravljenja.

Kje nas najdete?

Za vas vedno znova pripravljamo nove vsebine in sveže spletne delavnice, ki so za pot do svobode pomembne. Zato vas vabimo, da nas spremljate na socialnih omrežjih ter preverite našo spletno stran za nove vsebine in ponudbe.

Če nas še niste všečkali in nam sledili, vas vabimo, da to storite. Tako boste na tekočem z dogajanjem in dobrimi informacijami, ki jih Inštitut skupaj s sodelavci redno pripravlja za vas.

Več informacij o delavnicah boste našli na spodnjih povezavah povezavi:

https://neodvisnost.si/trgovina/

https://izobrazevanje.neodvisnost.si/

Naš YouTube kanal.

Naš Facebookov profil.

VITANIH 21

Če si želite tudi vi popestriti dneve, vas vabimo, da se nam pridružite na 21-dnevnem izzivu VITALNIH 21, kjer boste vsak dan dobili zanimive informacije in naloge s področja prehranjevanja, sprostitve, povezovanja z naravo, telesne vadbe in drže.

Naredite nekaj dobrega za svoje telo in duha, pod vodstvom naših strokovnjakinj s področja telesne neodvisnosti Simone Fabjan, Katje Rebolj, Žive Leskovšek in Sabine Blumauer.

Poletje je čas za akcijo, zato vam je izziv Vitalnih 21 do konca avgusta dostopen po AKCIJSKI CENI.

Več o izzivu najdete TUKAJ.

Prvi koraki do neodvisnosti

Za vas smo pripravili online program v obliki interaktivne delavnice, ki vam bo pomagal postaviti in pregledati temelje vašega življenja na vseh štirih področjih (miselnosti, finance, zdravje ter energije in okolje). Zasnovali smo ga z namenom, da vam pomaga pregledati in dograditi znanje, ki bi ga morali vsi ljudje pridobiti v zgodnji mladosti, pa ga na žalost v večini primerov ne. Program vam bo pomagal narediti analizo najbolj pomembnih področij v življenju in vas opremil z znanjem več strokovnjakov za pot do neodvisnosti.

Več o tem novem programu in ponudbi boste našli TUKAJ.

Ne zamudite enkratne in cenovno ugodne priložnosti za to, da preverite, kako stojijo vaši temelji, in da jih, kjer je treba, dogradite, ker samo neodvisen posameznik je dober posameznik za prihodnjo družbo.

Zaključek

Če smo začeli s počitkom, pa še zaključimo z njim. Upamo, da se zavedate, da je počitek včasih najbolj produktivna in najboljša stvar, ki jo lahko privoščite svoji duši in telesu. Je del zdravega življenjskega sloga in lahko pripomore k temu, da ste v času aktivnosti bolj zbrani in učinkoviti. Zato si ga privoščite brez slabe vesti. Pa saj je poletje!

Za zaključek naj poudarimo še, da naš cilj še vedno ostaja enak – čim več ljudem pomagati do dobrih temeljev za vsakodnevno življenje in seveda svobode. Še naprej vas bomo spodbujali k napredku in pozitivnemu pogledu na prihodnost, kar verjamemo, da je v teh časih še kako pomembno.

Pazite nase, ostanite pozitivni in svobodni!

Ekipa inštituta za neodvisnost