Pozdravljeni in dobrodošli v Neodvisniku!

Kako bi opisali letošnji oktober? Z eno besedo – pester. Predajali smo se znanju strokovnjakov z vseh štirih področij neodvisnosti, z zanimanjem poslušali kakšno dogajanje lahko pričakujemo na kripto trgih do konca leta, kako natrenirati naše možgane, da se bodo lažje soočali z izzivi današnjega, digitalnega časa, se predajali čarobnosti ceremonialnega kakava in potovali v globine amazonskega pragozda, raziskovati skrivnosti domorodcev in rastlin moči. Vabimo vas, da se tudi vi podate v raziskovanje vsebin, ki so zaznamovale mesec oktober.

Tedenska javljanja v živo na temo vseh neodvisnosti:

  • Podprimo sebe, da bomo lahko podprli svoje otroke! (Miselnost – Saša Einsiedler)

Podatki NIJZ kažejo, da je samo lani kar 89 % od skupno 484 vprašanih študentov v zadnjih štirih tednih opazilo motnje razpoloženja, kot sta anksioznost in depresija, slabih 24 % pa je med psihofizičnimi težavami navedlo tudi samomorilno vedenje. Kako se kot starši, prijatelji, podporniki lahko čim bolj pozitivno naravnamo in s tem postanemo trden steber, na katerega se otroci lahko oprejo, smo se pogovarjali s Sašo Einsiedler. Video si lahko ogledate TUKAJ.

Po zaspanem septembru se je v začetku meseca oktobra na kripto trgih začelo dogajati. Bitcoin je v nekaj dneh poskočil iz 40.000 na 55.000 dolarjev, s čimer je na široko odprl vrata razmišljanju in potrditvi, da trenutni bikovski trend na kriptovalutah še ni končan. Matjaž Štamulak in Žiga Goltes sta nam postregla z aktualnimi novicami s kripto trga, svoj vpogled pa so dodali tudi tuji renomirani analitiki, s katerimi smo na Inštitutu za neodvisnost uspešno sodelovali pri izvedbi naprednega tečaja investiranja v kriptovalute. Posnetek vas čaka TUKAJ.

Tudi vi pogosto razmišljate o stanju današnjega sveta in družbe? O tem, kakšna prihodnost čaka nas in naše zanamce? Ali živimo življenje, ki si ga zaslužimo? Kako vse te novosti in čedalje večja digitalizacija vplivajo na naš um in našo komunikacijo s svetom, ki nas obdaja? Silvester in Saša sta z nami delila napotke za reševanje izzivov trenutnega obdobja. Oglejte si VIDEO.

  • Ceremonialni kakav – vse, kar iščeš, je že v tebi (Zdravje – Živa Leskovšek)

Dnevi se krajšajo, jutra in večeri so hladnejši in znašli smo se v tistem delu leta, ko zadišijo takšne in drugačne tople pijače. Živa Leskovšek nam je predstavila sveto rastlino – kakav – ki je bil že pred več tisočletji čaščen kot darilo bogov. Njegovo uživanje lahko spremenimo v čaroben obred, blagodejen za naše telo in duha. Video si oglejte TUKAJ.

  • Kilogrami, nabrani na trebuhu, se najprej začnejo nabirati v glavi (Miselnost – Saša Einsiedler)

Zakaj jemo sladkor, če vemo, da telesu ne koristi? Zakaj hodimo v restavracije s hitro prehrano, če vemo, da to ni zdrava izbira za naše telo? Zakaj kupujemo nezdrave prigrizke, polne kemije in si jih prinesemo pred ekran ter ne nehamo jesti, dokler ni skleda prazna? Kaj sploh delamo prav? Prisluhnite Saši Einsiedler, ki nam je osvetlila procese, ki potekajo v naših možganih in nas ”silijo” k takšnim in drugačnim ”nezdravim odločitvam”. Vabljeni k OGLEDU.

Vse naše pogovore v živo najdete TUKAJ.

Knjižni klub za osebno svobodo

Tokratni knjižni klub nas je popeljal na potovanje v Južno Ameriko, na potovanje iskanja resnice, spoznavanja rastlin moči in na potovanje konkretne osebne rasti. Prebirali smo knjigo Ujetnica Pragozda, avtorice Katje Brvar, ki je kot prva belka prebivala z indijanskim plemenom Kogi, vsrkavala domorodke modrosti in odkrivala skrivnosti, ki jih v sebi skriva amazonski pragozd. Video vas čaka TUKAJ.

Kje nas najdete?

Online vsebine

Za vas vedno znova pripravljamo nove vsebine in sveže spletne delavnice, ki so za pot do svobode pomembne. Zato vas vabimo, da nas spremljate na socialnih omrežjih ter preverite našo spletno stran za nove vsebine in ponudbe.

Če nas še niste všečkali in nam sledili, vas vabimo, da to storite. Tako boste na tekočem z dogajanjem in dobrimi informacijami, ki jih Inštitut skupaj s sodelavci redno pripravlja za vas.

Več informacij o delavnicah boste našli na spodnjih povezavah povezavi:

https://neodvisnost.si/trgovina/

Naš YouTube kanal.

Naš Facebookov profil profil.

Vitalnih 21

 

Izziv, ki ne vpliva samo na telo ali samo na duha – združili smo vse v enem, pod vodstvom štirih strokovnjakinj, ki vas bodo spremljale naj tej poti CELOSTNE zunanje in notranje preobrazbe.

Pričakujete lahko naslednje pozitivne posledice:

bolj učinkovito ter kakovostno opravljanje opravil, izoblikovanost telesa, izboljšanje zdravja, lažje soočanje s stresom, boljša koncentracija, manj bolečin v hrbtenici, uravnoteženo prehranjevanje, več posluha za svoje potrebe in na konec koncev srečnejše življenje. Sprejmite izziv Vitalnih 21 in lažje zadihajte. Več o tečaju najdete TUKAJ.

Zaključek

Upamo, da boste ob raziskovanju aktualnih vsebin uživali vsaj toliko, kot smo uživali mi, ob njihovi pripravi. Znanje je res največje bogastvo, ki nam omogoča, da gradimo življenje, ki ga resnično želimo in ki si ga zaslužimo. Mi vas bomo na tej vaši poti vedno podpirali, saj verjamemo, da so zadovoljni, svobodni in samozavestni posamezniki temelj zdrave in uspešne družbe.

Pazite nase, ostanite pozitivni in svobodni. Se ponovno beremo že zelo kmalu.

Ekipa inštituta za neodvisnost