Novice in obvestila2018-03-14T19:11:34+00:00

Novice in obvestila

Pripomoček za analizo – prvi korak na poti do sprememb!

17. oktober, 2018|

Preden se lotimo česarkoli, je dobro, da najprej naredimo analizo trenutnega stanja. V nasprotnem primeru ne vemo točno, kako in česa se najprej lotiti.

V ta namen vam je na voljo predloga, s pomočjo katere boste naredili analizo pomembnih življenjskih področij. Predlogo si lahko prenesete s klikom spodaj na fotografijo in si jo natisnete.

Analiza je zgolj prvi korak. Brez analize ne moremo delati naprej. Torej ne moremo pogledati, kakšne so možne […]

Kako pristopiti k obnovi družinske hiše?

17. oktober, 2018|

Kako pristopiti k obnovi družinske hiše?

Premišljeno in s pomočjo energetskega svetovalca je najkrajši odgovor. Energetsko svetovanje pred začetkom gradnje je najboljša možna naložba. Spomnimo, da je investicija v obnovo ali novogradnjo več 10.000 eur ali celo preko 100.000 eur. Na začetku so na voljo vse možnosti za izbiro optimalnih rešitev. Uporabimo jih.

Kdaj je čas za adaptacijo ali novogradnjo?

Za manjše obnove in vzdrževanja je vedno pravi čas. Za večje energetske obnove […]

S pravilno prehrano z lahkoto na maraton

17. oktober, 2018|

Smernice prehrane za Ljubljanski maraton

Pred ljubitelji teka je Ljubljanski maraton, na katerega so se verjetno tekači pripravljali več mesecev z napornimi treningi in ogromno pretečenimi kilometri. V zadnjih tednih in dnevih pred maratonom pa ne smemo pozabiti na prehrano, ki je izrednega pomena za končni rezultat.

Med maratonci namreč prihaja do slabših rezultatov ravno na račun nepravilne prehrane, in sicer najpogosteje zaradi treh razlogov:

pomanjkanje energije med maratonom,

dehidracije,

– ali pa […]

Znanje mora v prakso!

6. oktober, 2018|

Danes smo lahko hvaležni, da živimo v svetu, v katerem imamo tako zelo enostaven dostop do vseh informacij. Seveda pa moramo po drugi strani imeti tudi nek “filter”, skozi katerega prefiltriramo vso obilico le teh. Kljub vsemu pa informacija ostane zgolj informacija in nam praktično ne koristi kaj dosti, vse dokler se ne odločimo in jo prenesemo v naše vsakdanje življenje – v prakso. Torej dokler dobljene informacije ne uporabimo.

To […]

Naj vam varčevanje postane rutina

2. oktober, 2018|

Varčevanje mora postati rutina

Mesec oktober je mesec varčevanja, ki se zaključi z 31.10., ki je proglašen za svetovni dan varčevanja. Ljudje v tem mesecu nekoliko bolj usmerijo svoje misli v smiselnost varčevanja in pregled svojih osebnih financ, a se zelo pogosto zgodi, da po tem mesecu večina na varčevanje pozabi. Žal vemo, da je uspeh na določenem področju vedno povezan s pravilnim pristopom, rutino in motivacijo in nič drugače ni […]

Kaj imata skupnega paradižnik in učenje?

27. julij, 2018|

Poklic učenca nam je dan ob rojstvu in nam pritiče tudi ob naši zadnji uri. Učimo se praktično vedno in povsod. Ko se družimo z nam ljubimi ljudmi, ko gledamo TV, beremo rumeno literaturo ali igramo videoigrice. Prav tako se učimo kot otroci, partnerji, starši, ljubimci, učitelji ali ko se kot neznanci na ulici nasmehnemo drugi nepoznani osebi, ki nam prihaja nasproti. Smo učenci življenja.

Ste se kdaj naučili učiti?

Najpogosteje učenje […]

Končno brezskrbno na počitnice!

5. julij, 2018|

Sistem pravilnega ravnanja z denarjem je ključ do uspeha, če ga izvajate redno in z disciplino. V tem sistemu morate poskrbeti zgolj za to, da svoj mesečni prihodek (plačo) vsak mesec pravilno razporedite na 6 različnih koncev. Preverite v prispevku!

Kako premagati finančni stres?

8. junij, 2018|

Preverite 5 korakov, s katerimi se najlažje znebimo finančnega stresa! Finančni stres zagotovo daleč najbolje omejimo, če pridobimo kontrolo nad denarjem in predvsem občutek, da ne delamo za denar, ampak da denar dela za nas.

Tudi vi (še ne) vlagate v kripto za pasivo?

5. junij, 2018|

Vse več finančno nepismenih Slovencev vlaga v kripto trg, kljub temu da ne pozna niti osnov finančne pismenosti, niti lastnosti kot nevarnosti tovrstnih naložb. Torej je realna situacija glede finančne pismenosti v Sloveniji  precej slabša, kot je pokazala raziskava. Katere korake morate upoštevati?

Enkrat za vselej zadihajte s polnimi pljuči

31. maj, 2018|

31. maja obeležujemo svetovni dan brez tobaka. Ali poznate koga, ki se želi osvoboditi oklepa cigaret brez pritiska in slabe volje? V članku vam bomo predstavili metodo, s katero lahko posameznik prežene občutek »želim kaditi« in uživa v čisti svobodi - hipnozo.

Ali poznate svoje poslanstvo?

30. maj, 2018|

V življenju se lahko velikokrat znajdemo na točki, ko se počutimo zmedene. Ob tem se počutimo nelagodno, spremljajo nas dvomi v to, ali svoje življenje peljemo v pravo smer. Taka obdobja trajajo različno dolgo, vsekakor pa je prav, da se jih zavemo in jim posvetimo nekaj pozornosti. V članku preverite, kaj lahko naredite, da ugotovite vaše življenjsko poslanstvo.

Zdravje na delovnem mestu

2. maj, 2018|

V razvitem svetu je delo in delovno mesto pogosto vezano na sedenje. Ob dolgotrajnem sedenju lahko v telesu pride do raznovrstnih skeletnih in mišičnih bolečin (v hrbtu, vratu), povečuje se tveganje za razne bolezni zaradi premalo gibanja, kisika in tudi svetlobnih razmer, prehranskih navad in psihičnih pritiskov.  

Podrobnosti prezračevanja skoraj nič-energijskih stavb (sNES)

19. april, 2018|

Osnovna naloga prezračevanja sNES je zagotavljanje kakovosti zraka v prostoru, kar opišemo kot stalno obnavljanje zraka v prostoru in odstranjevanje onesnažil v prostoru. Možno uporabiti mehansko, naravno ali hibridno prezračevanje. Za doseganje energijske učinkovitosti se mehanskemu prezračevanju doda še vračanje toplote.

Vse nove stavbe morajo biti od 31. decembra 2020 dalje skoraj nič-energijske. To pomeni, da jih je treba že danes načrtovati, projektirati in graditi. Nove stavbe, ki od 31. decembra […]

Prezračevanje skoraj nič-energijskih stavb

17. april, 2018|

Prezračevanje v stavbah je zelo pomembno, saj bistveno vpliva tako na kakovost in zdravstveno primerno prostorov kot na rabo energije. Prezračevanje je ključno za zagotavljanje zdravih in udobnih bivalnih pogojev.

4 TEMELJI NEODVISNEGA ČLOVEKA

Vpišite svoje ime in E-naslov, na katerega želite prejeti našo brezplačno E-knjigo!
ŽELIM E-KNJIGO!
close-link

JAZ, TELO - Veščine dobrega fizičnega počutja

Vpišite svoje ime in E-naslov, na katerega želite prejeti našo brezplačno E-knjigo!
ŽELIM E-KNJIGO!
close-link