Poveste svojemu umu, kar bi radi?

Naš um je priden delavček, ki uboga, kar mu naročimo. Pa se zavedamo, kaj mu naročamo?

Danes najprej dva stavka teorije delovanja našega uma … Predstavljajte si, da imamo v sebi en velik votel valj, v katerega se nabirajo naše misli, izkušnje, dogodki …, od trenutka našega spočetja. Do približno šestega, sedmega leta, se v ta valj zapisujejo najbolj pomembni programi, po katerih delujemo potem vse življenje. Misli, ki se nabirajo v tem valju, prav tako počasi postajajo naši programi, sploh, če jih je veliko podobnih in če se kar naprej ponavljajo.

S programi pa vemo, kako je … Delujejo po točno vnaprej določenih algoritmih. Če imam program, da je cmokanje pri jedi nekaj grdega, potem ne bom cmokal in na živce mi bodo šli tisti, ki to počnejo. Če imam program, ki vsebuje algoritme za to, kako se vedem, kadar je okrog mene veliko ljudi, se vedem natanko tako, kot je sprogramirano.

Kaj hočem povedati?

Ljudje smo v bistvu rezultat naših notranjih programov. In ko pride situacija, kakršna je bila pred časom, ko se je vse ustavilo, ko je bilo polno negotovosti in strahu … smo se odzivali v skladu s programi, ki jih imamo v sebi.

No, te programe lahko ali dodatno krepimo, ali pa jih zamenjamo, če vidimo, da nam ne prinašajo dobrih rezultatov. Kako?

Krepimo jih s tem, da mislimo ene in iste ali zelo podobne misli. Več, ko je teh podobnih misli, večkrat, ko jih mislimo in jim verjamemo, več možnosti imamo, da postanejo nov program. Prepričanje, se reče temu programu. In tako …, če nas je strah ter si to ves čas ponavljamo, če si prigovarjamo, da ni dela, ni denarja, ni obilja …, če mislimo, da ni prave ljubezni za nas, da nismo dovolj dobri, pametni, lepi, sposobni …, imamo v bistvu prav. Kajti um nas uboga in kar prejme kot naše navodilo, podkrepljeno s prepričanjem, ki je tako ali tako v nas, bo naredil vse, da se uresniči ta naša želja …

»Halooo??? To ni moja želja, da sem v strahu, da se počutim nesposobno, nevredno …«, boste rekli. Jap, tudi če ti ni vaša želja, UM TEGA NE VE! V trenutku, ko mi nečemu posvečamo misli, svojo energijo, tisto raste. Pa naj bo dobro ali slabo.

V času, kakršen je zdaj, je še bolj pomembno to, kaj mislimo. Kakšne programe ustvarjamo znotraj sebe. V posnetku si poglejte, kaj lahko naredimo za to, da ostanemo dobre volje, da umu začnemo dajati prava navodila, takšna, ki nas bodo pripeljala do rezultatov, ki si jih v resnici želimo!

Na delavnicah za samopodobo v okviru Instituta za neodvisnost pa se boste naučili popolnega obvladovanja svojega uma in ga znali uporabiti sebi v prid. Sledite objavam, da ne zamudite naslednje delavnice ali brezplačnega webinarja!

Saša Einsiedler, licencirana trenerka uspešnosti po Jacku Canfieldu, mednarodna trenerka Persolog® osebnostni profil – DISK®, komunikacijska trenerka in svetovalka, mediatorka, licencirani DreamBuilder coach.