Se veselite prazničnih druženj, ali morda ne?!

Tradicija pravi, da se za praznike družimo s svojo družino. Kaj pa, če se ne počutim dobro, ko sem v družbi s svojimi starši, čeprav sem danes odrasel moški, ženska? Kaj, če mi druženje odpira stare rane iz otroštva, ko je bilo težko, ko so se dogajale stvari, ki bi jih človek raje pozabil? Res MORAM na kosilo ali večerjo povabiti ljudi, katerih družba je zame stresna?

NE! Ni potrebno. Tako nam sicer veleva tradicija, naši vzorci, lahko pa jih presežemo. Ni nam potrebno vabiti sorodnikov, ki jih ne maramo. Niti ni potrebno, da smo mi tisti, ki vedno povabimo, vse pripravimo, delamo pozno v noč, obiski pa se na koncu še zmrdujejo nad hrano, nad nami in potem odidejo, nas pa pustijo s kupom neoprane posode. Poznano?

Zaradi koga počnemo stvari, ki jih v resnici ne želimo? Komu dokazujemo, da smo v redu, da nas je vredno imeti rad, zakaj menimo, da si na ta način kupujemo naklonjenost ali celo ljubezen?

Nič kolikokrat srečujem ljudi, ki bi dali vse za en objem, za eno pohvalo svojih staršev, čeprav so odrasli ljudje. Trudijo se ugoditi, biti prijazni, priskočijo na pomoč … vse za en sam »hvala«. Ampak tega ni in ni. Najbolj »streznitveno« spoznanje pa je to, da tudi nikdar ne bo tega občutka, po katerem tako hrepenijo. Zato pa-zakaj bi počeli stvari, s katerimi se vedno znova samo ranimo?

Poskusite narediti vajo-zamislite si, kdo bi bili vaši idealni gostje. Ali pa si zamislite, da bi vas letos povabili drugi, ne da vabite vedno vi. Zamislite si, kako bi se radi počutili. Potem pa poskusite ta občutek poustvariti s tistimi ljudmi, ki jih imate res radi in ki vam ljubezen vračajo.

Seveda pa je veliko tudi takšnih, ki bi bili sami za praznike, če ne bi šli nikamor na obisk. Presodite, kaj je za vas hujše zlo-biti sam s seboj ali v družbi tistih, ki jih pravzaprav ne maramo preveč.

Najlepše pa je seveda, če je družina varen pristan, če nam je lepo skupaj, se imamo radi in sodelujemo. In naj bo v večini tako!!!

Pripravila Saša Einsiedler, licencirana trenerka uspešnosti po Jacku Canfieldu, mednarodna trenerka Persolog® osebnostni profil – DISK®, komunikacijska trenerka in svetovalka, mediatorka, licencirani DreamBuilder coach.

VEČ O INTERAKTIVNEM ONLINE SEMINARJU >

Prvi koraki do neodvisnosti

Zgradite svojo neodvisnost na področju financ, energije, zdravja in miselnosti s pomočjo vrhunskih strokovnjakov!

Online seminar Prvi koraki do neodvisnosti, ki prinaša dragoceno znanje s področja financ, miselnosti, zdravja in energetike. Na enem mestu smo zbrali strokovnjake, ki delijo uporabno in koristno znanje, ki ga za napredek in svobodo potrebujemo vsi. Projekt je izjemno dobro pripravljen in vsebuje naravnost fantastične vsebine, ki vam bodo zagotovo pomagale pri razumevanju pomembnosti ravnovesja.

Zadovoljivo obvladovanje financ, dobra samopodoba, skrb za svoje telo, izpolnjujoči odnosi in zadovoljivo bivanje so recept za notranji mir.

VEČ O INTERAKTIVNEM ONLINE SEMINARJU >