Orodij za analizo našega življenja in stanja obstaja veliko, v tem prispevku bi z vami radi delili enega izmen najbolj uporabljanih in najbolj praktičnih ter enostavnih orodij – kolo življenja.

Najprej je dobro, da naredimo analizo trenutnega stanja. V nasprotnem primeru ne vemo točno, kako in česa se najprej lotiti.

V ta namen vam je na voljo predloga, s pomočjo katere boste naredili analizo pomembnih življenjskih področij. Predlogo si lahko prenesete s klikom spodaj na fotografijo in si jo natisnete.

Analiza je zgolj prvi korak. Brez analize ne moremo delati naprej. Torej ne moremo pogledati, kakšne so možne izboljšave in če sploh ne vemo, kje potrebujemo izboljšave, niti ne moremo začeti ničesar spreminjati.

Šele ko vemo, kje smo, lahko pogledamo, kam želimo in ko vemo, kam želimo, lahko začnemo postavljati manjše cilje, ki nas bodo vodili do velikega cilja oziroma do želene spremembe.

Prvi mesec so vsebine na področju miselne neodvisnosti namenjene analizi. Zato se bomo ves mesec ukvarjali s tem, kako smo zadovoljni z analizo. Najprej bomo analizirali celotno sliko, nato se bomo poglobili v vsako področje posebej.

Dokument si prenesete tukaj:

Analiza pomembnih življenjskih področij

Preberite si prispevek o poslanstvu:

PREBERITE SI

Oglejte si tudi video Kolo življenja:

OGLEJTE SI