S pasivnimi prihodki do finančne svobode

Pasivni prihodek. To je situacija, kjer dobivamo denar, nek prihodek, brez, da bi za to potrebovali vložiti veliko našega truda ali časa. Pasivni prihodki so za tiste, ki morajo aktivno delati, da dobijo denar, zelo privlačna opcija. In s pravilnim načrtovanjem je pot do pasivnih prihodkov lahko zelo enostavna ter povsem dosegljiva.

Osnovna ideja pasivnih prihodkov je ta, da se mora najprej investirati čas in predvsem denar. Če gre potem vse, kot mora (posel ali investicije), je v nadaljevanju zgodbe potrebno vlagati vedno manj časa, denarja pa mogoče sploh ne več, saj že priteka v obliki pasivnih prihodkov. Zelo praktičen primer: če ste danes naložili 10.000 €, ki vam na leto prinesejo 10 odstotni donos, potem vsako leto dobite dodatnih 1.000 € na prvotnih vloženih 10.000 € – omenjeni donos, 1.000 €, je lep primer pasivnih prihodkov.

V omenjenem članku ne bomo razglabljali o možnosti postavitve poslovnih priložnosti, ki prinašajo pasivne prihodke, ampak se bomo zgolj osredotočili na investicije. Če imate namreč v investicijah dovolj veliko denarja, lahko donos v obliki obresti, dividend, najemnin, itn… prinaša zavidljive pasivne prihodke na mesečnem ali letnem nivoju. Seveda pa morate vedeti, katere investicije izbrati za zanesljiv in konstanten prihodek, a še pred tem morate zelo dobro vedeti, kako sploh ustvariti nekaj denarja, ki lahko potem dela za