Samopodoba

V življenju pridemo v obdobja ali v okoliščine, ko se nam zdi, da smo se izgubili, da se sploh več ne poznamo, ne vemo, kam gre naše življenje, kaj nas veseli in kaj nam gre na živce, kot rečemo po domače, kaj si resnično želimo ali pa kaj nas resnično osrečuje. Dobri odgovori na ta vprašanja so temelj za to, da prehodimo to pot, ki ji rečemo svoje življenje res svobodno. Ali ste se že kdaj znašli v zgoraj omenjeni situaciji?

Večino časa se ukvarjamo s tem, da je vsem okoli nas dobro na nas same, pa pozabimo, ampak če pomislimo in smo smotrni, koliko pa lahko prispevamo drugim, če zase ne poskrbimo dobro in nismo najprej mi uravnovešeni v svojem življenju?

V videu Saša Einsiedler deli konkreten predlog, kako do boljše samopodobe in kako s preprosto vajo začnemo prvi korak na poti dobre samopodobe in svobodnega življenja.

VAJA: Moja samopodoba

Vzemite si čas zase in miren kotiček, kjer boste lahko nemoteno razmišljali in pisali.

Pišite na papir in ne na računalnik.

Vprašanja, ki si jih zastavite:

Kakšne bi morale biti okoliščine, da bi bilo moje življenje idealno? Če vam to ne gre, poskusite iz druge strani, in sicer napišite, česar ne marate oz. česa si ne želite več. Pišite jih v sedanjiku in pišete za področja življenja, kot so:

  • čustveno življenje,
  • telo in zdravje,
  • kariera in denar,
  • družabno življenje in zabava.

Osredotočite se na področja, ki vam delajo največ težav in napišite vsaj tri stavke za vsako področje. Začnite vsak stavek z:

Moje življenje je idealno, ko …

To je samo ena izmed vaj, ki vam bo pomagala na poti do tega, da boste ponovno ozavestili, kdo ste in kaj si v resnici želite, enako pa posledično velja za vašo samopodobo. Opazujte, kakšna čustva se vam porajajo ob pisanju te vaje in to počnite redno.

Video prispevek je za vas pripravila Saša Einsiedler,  licencirana trenerka uspešnosti po Jacku Canfieldu, mednarodna trenerka Persolog® osebnostni profil – DISK®, komunikacijska trenerka in svetovalka, mediatorka, licencirani DreamBuilder coach.