fbpx
Silvester Kmetič2021-03-15T10:15:14+01:00
Matjaž Štamulak

Silvester Kmetič

Poslovni trener in svetovalec, transolucijski coach

Silvester Kmetič prihaja iz pedagoškega poklica. Kot takrat marsikoga, ga je davnega leta 1991 pot zanesla v prodajo, v katero je aktivno vključen še danes, po skoraj 30 letih aktivnega dela. Srečuje ogromno ljudi, ki mu pravijo, da nekaj počnejo 15 ali 20 in celo več let in da so pri tem uspešni, kljub temu, da v tem obdobju niso kaj dosti spreminjali. Osebno si ne zna predstavljati, da bi bilo v današnjem času mogoče biti uspešen, s takšnim načinom razmišljanja in ravnanja. Časi se spreminjajo, ljudje se spreminjamo, pretok informacij se spreminja, skratka, spremembe so gibalo razvoja. To je bil in je še posebej sedaj tudi njegov moto in osnovno vodilo. Prav zato je v zadnjih 10 letih prebral na desetine knjig, pogledal in poslušal ogromno dvd-jev in se udeležil velikega števila seminarjev in delavnic. Zanimale so ga predvsem teme, ki so pomembne v prodaji, marketingu, motivaciji ter vodenju podjetja. Osnova vsega tega je po njegovem mnenju temeljno znanje in poznavanje psihologije. Vsa pridobljena znanja sproti uporablja v praksi in jih implementira v svoja podjetja. Sam opravljal tudi izobraževanja v drugih podjetjih, za vodje, prodajnike, telefonske center in vodje delovnih skupin. Prepričan je, da so ta znanja nujno potrebna pri rasti in razvoju posameznikov in posledično celotne družbe.

V prvi vrsti se je ukvarjal predvsem z ljudmi, njihovimi različnostmi, potrebami, željami, interesi, odzivanji. Začel je raziskovati, zakaj ljudje počnejo natančno to, kar počnejo in ne kaj drugega. Kakšne so možnosti, da to spremenijo, seveda v svoje dobro in v dobro okolja, v katerem delujejo (družina in kariera). Odločil se je za študij Neuro Lingvističnega Programiranja. V marcu 2011 ga tudi uspešno zaključil in si pridobil mednarodni certifikat Coach-a. Ker je oseba, ki združuje teorijo in prakso, se je specializiral predvsem za poslovni coaching, za srednji in višji managment, predvsem vodstveni kader in prodajnike. Vzporedno s tem  se je v letih med 2009 in 2012 izpopolnjeval v Nemčiji, pri podjetju KHD Group, katerega lastnik je gospod Werner Katzengruber, psiholog in terapevt z obilico mednarodnih izkušenj. V Nemčiji je razglašen za Personality coach-a nr.1! Podjetje ima globalno izdelane strategije za svetovanje in pomoč podjetjem na vseh področjih, ki zadevajo kader oziroma osebje. Skupaj sta podjetje registrirala in dejavnost začela tudi v Sloveniji. Zaveda se namreč, da neodvisno od tega, kako dobri so izdelki, servis, delovna sredstva, sistemi – na koncu vedno šteje človek, ki se s svojimi sposobnostmi in lastnostmi, svojim znanjem in motivacijo potrudi (deluje) za podjetje. Sposobnosti in talente vaših sodelavcev uporabiti tam, kjer bo največ učinka, je ključ do uspeha. Silvester to imenuje »creating human excellence«. To zna odlično in pri tem vam lahko pomaga.

Silvester je do danes govoril pred več kot 300.000 ljudmi v Sloveniji in tujini, predvsem na nemškem govornem področju. Za seboj ima preko 50.000 opravljenih individualnih prodajnih razgovor. Usposobil je preko 10.000 vrhunskih prodajnikov in vodij. Aktivno dela kot trener, coach in svetovalec v kar nekaj domačih in tujih velikih podjetij.

Zakaj bi spremljali Silvestrove vsebine?

  • Največja posebnost Silvestrovega delovanja je, da zna še tako zaplete in kompleksne zadeva in tematike predstaviti na enostaven in razumljiv način. Skoraj 30-letno aktivno delo v prodaji in spremembe skozi katere je moral v svoji karieri, so velika in trdna valuta.

  • Pri svojem delu je osredotočen na ljudi, s katerimi dela. Z veseljem deli svoja znanja in se trudi, da udeleženci to čim prej in uspešneje prenesejo v prakso

  • Pomembni so mu rezultati, ki jih dosegajo njegovi klienti. Je vztrajen in odličen motivator, tudi v kompleksnih situacijah

  • Glede na to, da se konstantno izobražuje, predvsem v tujini, pri najboljših strokovnjakih, z veseljem prenaša ta znanja tudi k nam, v Slovenijo

Njegov cilj je, da vsak človek najde sebi primerne aktivnosti, ki ga bodo zadovoljevale tako na zasebnem, kot poslovnem področju. Zelo vesel je, ko se ljudje začnejo zavedati svojih talentov, jih živeti in prevzemati odgovornost za svoje življenje v svoje roke.

Najpogostejše vprašanje, ki ga v začetku postavi ljudem, s katerimi sodeluje, je: “Imaš ti tvoje možgane v oblasti, ali imajo tvoji možgani v oblasti tebe!” Zaveda se etičnih načel in odgovornosti, ki jo ima pri svojem delu s strankami.

Miselna neodvisnost – Silvester Kmetič

Silvestrove vsebine na portalu

Članki in videoposnetki

Silvestrske in novoletne zaobljube

9. decembra, 2021|

Novoletne zaobljube so res pogosta stalnica in praksa pri večini ljudi. Konec leta zagnano stremimo v prihodnost in si postavimo nove cilje in zaobljube. Pa se jih res držimo in v kolikšni meri? V prispevku preverite, kakšna usoda čaka večino teh zaobljub in zakaj.

Okrogla miza: (Ne)gotovost?!

17. novembra, 2020|

Ste naveličani slabih novic? Bi radi slišali, kako se spraviti v akcijo in položaj spremeniti sebi v korist? Potem si poglejte okroglo mizo Inštituta za neodvisnost s 6 strokovnjaki z vseh štirih temeljnih področji življenja!

Silvestrovi produkti in storitve

  • AKCIJA!
    Dodaj v košarico Podrobnosti
  • Dodaj v košarico Podrobnosti

Title

Go to Top