7-delna videoserija s Sabino Blumauer

VAJE ZA ZDRAVO HRBTENICO IN DOBRO POČUTJE

Izvrstne vaje, primerne za vsakogar, doma ali v službi!

Videoserija kratkih gibalnih odmorov, ki podpirajo zdravje vaše hrbtenice, razmigajo telo, sprostijoum ter vas lahko korak za korakom usmerjajo v večje zavedanje tega trenutka, večjo sprostitev in kakovost življenja.

Izvajajte te vaje za zdravo hrbtenico vsak dan, izboljšajte svoje počutje in zaživite življenje brez bolečin!

  • Vaje lahko opravljate tako doma kot tudi v službi.

  • Skozi vaje vas korak za korakom vodimo do tega, da prekrvavite telo, spodbudite metabolizem in raztegnete mišice ter ogrejete telo na način, ki podpira zdravje hrbtenice in sklepov.

  • Poleg gibalnih vaj, serija vsebuje tudi dihalne vaje za fizično in umsko sprostitev.

  • Vsi gibi so zasnovani na način, ki podpira zdravje hrbtenice in dobro telesno držo.

  • Namen vaj je tudi, da stopimo v večji stik s svojim telesom, stran od skrbi nazaj v trenutek.

Serija vsebuje 7 video posnetkov:

Video 1

Bolečine v zapestjih

Sklop vaj namenjen prekrvavitvi in razbremenitvi zapestij. Ob rednem izvajanju, lahko pride do izboljšanja stanja v vaših rokah, hkrati pa so vaje preventiva za nastajanje karpalnega sindroma, vnetij sklepov ali tetiv. V tem posnetku je tudi namig za podporo zapestij pri delu z računalnikom.

Video 2

Raztezanje hrbta v sede

Včasih je pri delu potreben le krajši odmor, da delo lažje steče. Te vaje lahko izvajate sede, dale vam bodo učinkovit razteg mišic izveden na način, ki ga podpira telo, ga prebudi in prekrvavi. Poskrbeli boste za zdravje ramenskega obroča, vratu in razbremenitev hrbtenice ter morebitnih bolečin, ki se pojavljajo.

Video 3

Za zdrava stopala

Mišicam v stopalih vsakodnevno posvečamo zelo malo pozornosti. Predstavili vam bomo trio vaje za krepitev mišic stopal in spodnjega dela nog. Zasnovane so na način, ki bo ozavestil funkcijo vaših stopal tudi pri hoji.

Video 4

Dihalne vaje 1 in 2

Dihanje ni pomembno le za preživetje, temveč tudi za ohranjanje zdravja in nivoja energije. Je odlično orodje za sprostitev in regeneracijo! Skozi vaje, predstavljene v posnetku, pride do ozaveščanja in aktivacije trebušne prepone, vaje pa vas vodijo tudi k bolj polnemu dihu in uporabi celotnih pljuč.

Video 5

Spodbuditev pretoka limfe

Če želimo ohraniti naše srce in imunski sistem v dobri formi, moramo skrbeti za naš limfni sistem, ki iz tkiv odstranjuje odpadne snovi. Specifične vaje so namenjene spodbujanju limfnega sistema in s tem pretoka limfe po telesu.

Video 6

Razmigajmo celo telo

Kratki 5 minutni gibalni odmor, s katerim preko sedmih vaj razmigamo celo telo, od pet do glave. Vaje so zasnovane tako, da poskrbijo za zaščito ligamentov stopal in hrbtenice. Kot vse ostale vaje, je posebej te potrebno izvajati z občutkom in posluhom do svojega telesa!

Video 7

Raztezanje nog

Skozi vaje, ki se jih izvaja stoje, boste raztegnili svoja meča, zadnji del nog, medenični obroč in mišice hrbta ter ramenskega obroča.

Video serijo je za vas pripravila Sabina Blumauer, učiteljica Gokhale metode.

Poskrbite za zdravo hrbtenico in dobro počutje!

Vaša investicija v zdravje vaše hrbtenice in vsakodnevno dobro počutje je samo

35€

KLIKNITE TUKAJ ZA PRIJAVO V VIDEOSERIJO!

DDV v ceni ni obračunan – Inštitut za neodvisnost ni zavezanec za DDV!